Компанията открива завод в с. Баховица, община Ловеч, през 2019 г.

...
Компанията открива завод в с. Баховица,
община Ловеч, през 2019 г.
Коментари Харесай

Немският лидер в автомобилната и машиностроителната промишленост VOSS Automotive ще инвестира 15 млн. евро в България

Компанията открива цех в с. Баховица, община Ловеч, през 2019 година

„ Екипът на VOSS единомислещо избра България сред над 22 подбрани страни, в които да позиционираме бизнес си. Още при първото ни посещаване в България силно впечатление ни направиха хората, които са образовани и стимулирани, стабилната инфраструктура, участието на България в ЕС и стабилната политическа и икономическа конюнктура. “, съобщи г-н Роланд Вайс, изпълнителен шеф на VOSS Automotive България.

VOSS Automotive предлага необятна гама ефективни системни решения за международната промишленост за пътнически и тежкотоварни транспортни средства, както и за производството на мотори.

На формалното показване на компанията в България господин Емил Караниколов, министър на стопанската система и енергетиката, връчи Удостоверение за предварителна административна помощ на представителите на VOSS за България.

„ За интервала 2005 - юли 2018 година единствено по Закона за поощряване на вложенията са издадени 21 документа в автомобилната промишленост, а общият размер на инвестициите по плановете надвишава 1 милиард лева “, уточни министърът на икономиката и енергетиката Емил Караниколов. По думите му автомобилното производство е един от приоритетните високотехнологични браншове за привличане на задгранични вложения в страната, с огромен капацитет за развитие на експорта, заетостта и регионалната икономическа интензивност. Индустрията е стратегическа за стопанската система на България в дълготрайна вероятност.

Г-н Стамен Янев, изпълнителен шеф на БАИ (Българска организация за инвестиции) допълни, че VOSS носи със себе си три основни преимущества: работни места, стратегически вложител за района, както и нововъведения, които биха развили региона в обществено отношение и в сферата на образованието.

Заводът на компанията в с. Баховица, община Ловеч, ще започва активността си в средата на идната година. Индустриалната зона, в която ще бъдат инвестирани 15 млн. евро, e ситуирана на площ от 15 000 кв. м. Компанията към този момент е поела поръчка от огромен производител на оригинални автомобилни съставни елементи за 3-4 млн. SCR (Selective Catalytic Reduction) линии, която стартира в средата на 2019 година До края на 2020 г. немските вложители ще открият нови 1000 работни места за района, като ще разчитат само на родни специалисти. Кай-Уве Ото, HR шеф на компанията разяснява, че типичната за Германия дуална система в образованието ще бъде приложена и у нас, като ще работят съвместно с локалните образователни заведения, давайки опция за кариерно развитие на млади експерти.

VОЅЅ, открита през 1931, има дoĸaзaн oпит в пpoизвoдcтвoтo нa тpъбни вpъзĸи и ĸoмпoнeнти зa пъpвичнo вгpaждaнe в горивните, oxлaдитeлнитe, пневматичните и изпускателните cиcтeми зa леки и тeжĸoтoвapни aвтoмoбили.

Компанията имa зaвoди в цялостен cвят - Съединени американски щати, Meĸcиĸo, Бpaзилия, Kитaй, Индия, Япония, Πoлшa и седалище в Германия, ocигypявaйĸи paбoтa зa пoвeчe oт 6000 дyши и регистрира годишен оборот в размер от 545 млн. евро.

VOSS е сътрудник на водещи компании от автомобилната и машиностроителната промишленост. Компанията поддържа близки връзки с клиентите си, благодарение на което постоянно предлага актуални и потребни решения на пазара. Иновациите и стремежът към най-високо качество на продукцията са основната мисия на VOSS Automotive.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР