Компанията отчита нетна печалба от 149 млн. долара за трите

...
Компанията отчита нетна печалба от 149 млн. долара за трите
Коментари Харесай

Bombardier съкращава 5000 служители и продава активи за 900 млн. долара

Компанията регистрира чиста облага от 149 млн. $ за трите месеца до края на септември

© Denis Balibouse Още по тематиката
Toshiba продава активи и редуцира 7 хиляди чиновници в опит да върне доверието на вложителите

Японският конгломерат ще изкупи назад 40% от акциите си
10 ное 2018
Wizz Air понижи упованията си за годишната облага поради по-високите цени на горивата

Компанията ще свие разноските в опит да понижи вредите и от стачките на въздушното придвижване през лятото
7 ное 2018
Boeing е отворен за бъдещи придобивания

Американският самолетен производител се стреми да утрои приходите си от бизнеса с аварийни елементи и услуги
5 ное 2018 Самолетният производител Bombardier възнамерява да редуцира към 5000 работни места и да продаде бизнеса си за произвеждане на турбосамолети като част от програмата си за разлъка с активи на стойност 900 млн. $ през идната година и половина. Решението на канадската компания ще понижи разноските ѝ с 250 млн. $ до 2021 година, заяви Financial Times.

Миналото въздейства

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. След новината акциите на Bombardier, която също по този начин създава и влакове, се покачиха с 16.5% на борсата в Торонто. Компанията търпи отрицателни последици от решението си отпреди десетилетие да се разшири отвън районната самолетостроителна активност. Bombardier ще продаде и подразделението си за пилотно образование на бизнес самолети (Business Aircraft pilot training division) на канадската CAE.

Друга договорка е продажбата на бизнеса за турбосамолети от серията Q на марката de Havilland, към дъщерно сдружение на Longview Aviation, в договорка на стойност 300 млн. $. Двете съглашения се чака да приключат през втората половина на 2019 година и подлежат на регулаторен надзор. Компанията, в която работят малко над 70 хиляди души в международен мащаб, съобщи, че съкращенията на работни места ще обзет всички отдели.

Главният изпълнителен шеф Алън Белмеър съобщи: " С днешните вести започваме ледващия кръг от дейности, нужни за разрастване на цялостния капацитет на портфолиото на Bombardier. " Компанията регистрира чиста облага 149 млн. $ за трите месеца до края на септември, а за същия интервал предходната година е имала 100 млн. $ загуби. Приходите на Bombardier спаднаха с 5% до 3.6 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР