Компанията отчете 19% ръст на приходите за второто тримесечиеLenovo преодоля

...
Компанията отчете 19% ръст на приходите за второто тримесечиеLenovo преодоля
Коментари Харесай

Lenovo влезе във фаза на укорено развитие

Компанията регистрира 19% растеж на приходите за второто тримесечие

„ Lenovo преодоля точката на поврат и навлезе във фаза на ускоряване ”, съобщи Ян Юенцин, президент и основен изпълнителен шеф на компанията

Lenovo реализира двуцифрен напредък на приходите си през първото тримесечие на финансовата 2018/2019 година, приключило на 30 юни, превишавайки упованията на анализаторите. Компанията изясни триумфа с „ интелигентната промяна ”, през която минава.

Приходите на Lenovo за интервала април-юни 2018 година възлизат на $11,91 милиарда, или с 19% повече по отношение на същия интервал на предходната година. За второ следващо тримесечие компанията реализира мощен двуцифрен напредък на приходите на годишна база.

Lenovo записва и мощни доходи преди данъчно облагане за тримесечието в размер на $113 милиона, или със $182 милиона над сумата, регистрирана година по-рано на фона на увеличените облаги във всички бизнес действия.

През първото финансово тримесечие облагата на Lenovo, отнасяща се до акционерния капитал, нараства до $77 милиона $ или със $149 млн. над резултата, регистриран преди година. Основната облага на акция за интервала е в размер на $0,65.

„ Lenovo преодоля точката на поврат и навлезе във фаза на ускоряване ”, съобщи Ян Юенцин, президент и основен изпълнителен шеф на компанията. Той очерта три предпочитани посоки – лични компютри, смарт телефони и центрове за данни, както и проекти за вложения в „ Smart IoT + Cloud ” (интернет на нещата + облачни решения) и „ Infrastructure + Cloud ” (инфраструктура + облачни решения).

С сегашния доклад Lenovo преодоля основен миг в своята промяна и навлезе във фаза на напредък, с помощта на напредъка в тактиката и фокуса върху „ интелигентната промяна ”. Lenovo консолидира основните бизнес действия в едно добре проведено и интегрирано дружество, което носи бързи доходи на компанията.

Финансовите резултати на Lenovo за интервала април-юни 2018 година

През миналото тримесечие Lenovo разгласи, че основава своята нова „ Дивизия  за интелигентни устройства ” (Intelligent Devices Group/IDG), която комбинира „ Дивизия за лични компютри и смарт устройства ” (Personal Computer and Smart Devices Group) и „ Дивизия за мобилен бизнес ” (Mobile Business Group). Всяко от основните поделения на Lenovo регистрира сериозен напредък и усилване на пазарните позиции през тримесечието.

Дивизията IDG реализира напредък на приходите в размер на 14% на годишна база до $9,95 милиарда. Бизнесът с лични компютри и смарт устройства, работещ под шапката на IDG, записва двуцифрен напредък от 19% на годишна база. Извън главния си бизнес с лични компютри Lenovo продължава да влага в разширение на портфолиото си от смарт устройства, включително за умни домове, умни офиси и AR/VR.

Групата за мобилен бизнес (MBG), която също действа под шапката на IDG, редуцира оперативните си разноски с над $100 милиона и се концентрира върху определени пазари, където компанията може да се конкурира сполучливо. През тримесечието компанията показа на пазара новите фамилии Moto G и E и регистрира мощни продажби в Латинска Америка и Северна Америка.

Дивизията DCG регистрира рекордни доходи за интервала в размер на $1,6 милиарда – трето следващо тримесечие на двуцифрен напредък на приходите и нарастване с 67,8% по отношение на същото тримесечие на предходната година. Причина за рекордните доходи е растежът на инфраструктурите, основани на програмен продукт (Software Defined Instrastructure), високопроизводителните изчислителни технологии (HPC) и изкуствения разсъдък (AI), както и хиперскаларните решения.
още по тематиката
Капиталовата и инкубаторна група на Lenovo (LCIG) продължава да влага в областта на изкуствения разсъдък, огромните данни и VR/AR в разнообразни браншове като произвеждане, опазване на здравето и превоз, сочи още финансовият доклад.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР