Компанията от Калифорния Rezvani представи най-мощния и най-екстремен джип в

Компанията от Калифорния Rezvani представи най-мощния и най-екстремен джип в ...

Разкриха най-мощния сериен джип в света.


Компанията от Калифорния Rezvani представи най-мощния и най-екстремен джип в света. Това е напълно новия Tank X с модернизиран двигател от Dodge Challenger SRT Demon. Агрегатът развива над 1000 к.с., което прави Tank най-мощният сериен всъдеход в света.

Rezvani Tank X е построен на стоманената рама на новото поколение Jeep Wrangler. Дизайнът и каросерията на модела са напълно оригинални и не взаимстват детайли от предшественика. Според шефа на фирмата - Ферис Резвани, екипът му се е съсредоточил върху атлетичния външен облик, настройките на управляемостта и окачването, преработката на двигателя и луксозни итериор.

Под капака на всъдехода е поставен 6,2-литров V8 с механичен компресор, развиващ над 1014 к.с. и 1180 Нм въртящ момент. Така Tank превъзхожда най-мощния всъдеход до момента - Jeep Gladiator във версията на ателието Hennessey. Този пикап беше наречен Maximus 1000, като развива точно 1014 к.с. и 1265 Нм, и ускорява от 0 до 100 км/за 4 секунди.

Базовият вариант на машината може да бъде оборудван с двигатели от Jeep Wranger - бензинов турбомотор с 4 цилиндъра 2.0 (274 к.с.), 3.6 V6 (289 к.с.) и дизелов 3.0 V6. Предлага се и 6,4-литров атмосферен V8 с 500 к.с.

Скоростните кутии са автоматична или механична в зависимост от желанието на клиента.

Още информация и снимки четете в AutoMedia.bg
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg