Компанията оспорва комисионните за приложенията от App StoreApple е атакувана

...
Компанията оспорва комисионните за приложенията от App StoreApple е атакувана
Коментари Харесай

Telegram се жалва от Apple в Европейската комисия

Компанията оспорва комисионните за приложенията от App Store

Apple е атакувана за монополните практики в своя онлайн магазин App Store
(снимка: CC0 Public Domain)

Telegram, разработчик на едноименния месинджър, е подал антимонополна тъжба до Европейската комисия за събираните от Apple комисионни в размер на 30% от продаваните през App Store приложения.

Съответният документ е изпратен до ръководителя на отдела по въпросите на конкуренцията на Европейската комисия – Маргрет Вестагер. В жалбата се споделя, че Apple би трябвало да разреши на притежателите на iOS устройства да изтеглят програмен продукт освен от App Store, само че и от други източници, заяви Файненшъл Таймс.
още по тематиката
През юни Маргрет Вестагер разгласи, че се водят две антитръстови следствия против Apple. По-рано Spotify и Rakuten Viber също се оплакаха, че Apple взема 30% от всички доходи от приложенията в App Store. Твърди се, че компанията печели над 1 милиард $ на месец от 30-процентната комисионна.

Миналия месец създателят на Telegram Павел Дуров съобщи, че регулаторите към този момент 10 години подценяват монопола на Apple и Гугъл върху приложенията за iOS и Android и комисионната от 30%. Според него, защото „ потребителите заплащат повече, стартъпите и цели промишлености биват унищожени или в никакъв случай не се появяват ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР