Компанията OpenAI обяви, че е постигнала споразумение със Сам Олтман

...
Компанията OpenAI обяви, че е постигнала споразумение със Сам Олтман
Коментари Харесай

Сам Олтман се връща като изпълнителен директор в компанията OpenAI

Компанията OpenAI разгласи, че е постигнала съглашение със Сам Олтман да се върне като основен изпълнителен шеф единствено дни, след неговото премахване от поста, поставяйки по този метод завършек на полемиките за бъдещето на стартъпа, намиращ се в центъра на взрива на изкуствения разсъдък, оповестява Ройтерс.

В допълнение към завръщането на Олтман, компанията се е съгласила по принцип отчасти да възвърне борда на шефовете, който го беше освободил от поста. Бившият съизпълнителен шеф на Salesforce Брет Тейлър и някогашният министър на финансите на Съединени американски щати Лари Съмърс ще се причислят към сегашен шеф Адам Д`Анджело в " нов първичен ръб ", показаха още от OpenAI.

Тейлър беше основен механически шеф в Meta Platforms Inc., известна по негово време като Фейсбук Inc., а по-късно ръководител на борда на шефовете на Twitter Inc. и един от двамата съизпълнителни шефове в Salesforce Inc., до момента в който Лари Съмърс беше министър на финансите на Съединените щати от 1999 година до 2001 година и шеф на Националния стопански съвет от 2009 година до 2011 година Д`Анджело беше съосновател и основен изпълнителен шеф на компанията Quora Inc. и беше член на предходния ръб на OpenAI.

В обява в обществената медия Х Сам Олтман написа: " Очаквам с неспокойствие да се върна в OpenAI ".

Завръщането му приключва един плевел уикенд, в който Олтман в началото се съгласи да оглави изследователския екип в региона на изкуствения разсъдък на софтуерния колос Microsoft.

Това стана факт, откакто първият опит на Олтман да се върне в OpenAI беше отритнат в неделя  от борда на шефовете, който назначи някогашния началник на Twitch Емет Шиър за краткотраен изпълнителен шеф.

Уволнението на Олтман донесе неустановеност както за OpenAI, по този начин и за Microsoft, като софтуерният колос предприе бързи ограничения, с цел да управляват вредите през уикенда, обещавайки да наеме него и Грег Брокман, президент на стартъпа.

Почти целият над 700-членен личен състав на OpenAI е заплашил в понеделник, че ще напусне компанията, в случай че бордът не се отдръпна и не възвърне Олтман и Брокман, оповестява Ройтерс, цитирайки забелязано от организацията писмо.

В изказване за медията X основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела приветства измененията в борда на OpenAI.

" Вярваме, че това е първата основна стъпка по пътя към по-стабилно, добре осведомено и дейно ръководство ", сподели той.

От своя страна Сам Олтман написа, че " чака с неспокойствие да бъде надграждано нашето мощно партньорство " с Microsoft.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР