Компанията Opel представи новото поколение на кросоувъра си Mokka, като

...
Компанията Opel представи новото поколение на кросоувъра си Mokka, като
Коментари Харесай

Новият Opel Mokka дебютира с електрическа версия

Компанията Opel показа новото потомство на кросоувъра си Mokka, като сподели неговата електрическа версия. На по-късен стадий ще се появят общоприети бензинови и дизелови разновидности, които ще получат мотори на френската група PSA, от която немският производител е част към този момент трета година.


В основата на Mokka е платформата CMP на алианса PSA и по този начин той механически повтаря Peugeot 2008 Новата архитектура разрешава кросоувърът да стане по-здрав, само че и по-лек. Икономията на тегло е 120 кг., до момента в който твърдостта на каросерията е с 30% по-висока (това се отнася за електрическия вариант).
Като размери кросоувърът е по-малък от предшественика си. Дължината е понижена с 1250 мм – до 4150 мм, което разрешава по-удобното придвижане в градски условия. В същото време междуосието е непокътнато и по този начин пространството в салона даже е увеличено. Багажникът има размер от 350 литра, с колкото разполагаше и предходното потомство.


При модела дебютира новата идея на екстериора на Opel. Тя носи името Vizor и ще съставлява „ лицето “ на всички бъдещи модели на марката. От интериора е отстранено всичко ненужно, като пред лидера е подложен голям мултимедиен панел, състоящ се от два екрана. Единият е с диагонал 12 инча, а вторият – до 10 инча. Запазени са някои от бутоните за ръководство на климатика.
Мултимедийната система разполага с функционалности Android Auto и Apple CarPlay, имат гласово ръководство и навигация, която следи трафика в действително време. Новата Mokka се предлага с няколко разновидността на редни седалки (дори с функционалност за масаж) и интериор, включващ алкантара и перфорирана кожа.


Кросоувърът е оборудван с редица технологии, които до момента бяха налични единствено за модели от по-висок клас. За първия път в сегмента Opel предлага матрични светлини – като алтернатива за модела са налични фарове IntelliLux, състоящи се от 14 детайла. Позната светодиодна оптика е включена в общоприетоо съоръжение. Шофьорът разполага още с адаптивен круиз-контрол, система за поддържане на лентата на придвижване, функционалност за различаване на пътните знаци и камера за заден ход.
Засега да известни единствено характерностите на електрическата версия. Тя разчита на електромотор със 136 к.с. и 260 Нм с 3 режима на придвижване – общоприет, екологичен и състезателен. Opel Mokka E развива 150 км/ч, като може да измине до 322 км/ч, с помощта на 50-киловатова батерия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР