Компанията обяви редица нови продукти на събитие в Ню ЙоркAcer

...
Компанията обяви редица нови продукти на събитие в Ню ЙоркAcer
Коментари Харесай

Acer печели все повече от геймърски устройства

Компанията разгласи редица нови артикули на събитие в Ню Йорк

Acer се придържа към ясна тактика на преход от обичайни към геймърски районен съд, по-късно към VR устройства и наличие за тях и най-после – към изкуствен интелект, съобщи CEO-то Джейсън Чен

Сегментът на геймърските устройств оказа помощ на Acer да се върне на пътя на облагите. Тайванският производител възнамерява и в бъдеще да уголемява бизнеса си с геймърски районен съд, с цел да усъвършенства още повече рентабилността си, стана ясно от конференция на компанията тази седмица в Ню Йорк.

В допълнение, Acer ще продължи трансформацията на бизнеса си, като редом с това развива няколко перспективни посоки, поверени на дъщерни компании, заяви основният изпълнителен шеф и ръководител на борда на шефовете Джейсън Чен.

Освен бизнеса StarVR, в границите на който Acer създава и продава устройства за виртуална действителност, компанията възнамерява да вкара на фондовия пазар още шест свои дъщерни компании. През тази и идващите години обществени ще станат фирмите Acer Cyber Security, Acer ITS, Acer SoftDepot, Weblink International и ISU Services.

Междувременно, Acer показа в Ню Йорк няколко геймърски компютъра, включително ноутбуци Predator Helios 500 и Predator Helios 300 Special Edition, нови серии преносими компютри Nitro и десктопи Predator Orion 5000 и Predator Orion 3000. Устройствата се чакат на пазара за началото на новата образователна година, заяви DigiTimes. По-късно през годината ще излезе и нов модел Predator X с процесор Intel Xeon.

Геймърските районен съд ще бъдат в центъра на вниманието на Acer през цялата година, акцентира Джейсън Чен. През първото тримесечие продажбите на геймърски хардур с марката на тайванския производител са се нараснали с 94% на годишна база, а през април темповете на напредък са били още по-високи.
още по тематиката
В началото на май Acer заяви за важен растеж на чистата облага през първото тримесечие на 2018 година Тя се е нараснала със 1030% и доближава 708 млн. тайвански $ (около 23,7 млн. щатски долара).

В момента Acer е вторият по величина снабдител на геймърски районен съд на американския пазар, отстъпвайски единствено на Dell. По думите на Джейсън Чен, до края на годината Acer ще отнеме водачеството от най-близкия си съперник.

Според шефа на Acer, облагата от геймърските устройства е по-голяма, в сравнение с от РС-тата с общо предопределение. В момента продажбите на геймърски хардуер носят към 14-16% от приходите на тайванския производител и 17-19% от неговата облага. Acer разчита последователно да усилва тези индикатори.

Освен това компанията уголемява обсега си в сегмента на периферните геймърски устройства, където маржовете са още по-високи. По думите на Джейсън Чен, Acer се придържа към ясна тактика и системно развива своя бизнес, правейки преход от обичайни към геймърски районен съд, по-късно към VR устройства и наличие за тях и най-после – към технологиите за изкуствен интелект.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР