Компанията обяви по-рано през тази година, че продава мажоритарен дял

...
Компанията обяви по-рано през тази година, че продава мажоритарен дял
Коментари Харесай

Thomson Reuters очаква удвояване на разходите и слаб ръст на приходите през 2018 г.

Компанията разгласи по-рано през тази година, че продава мажоритарен дял (55%) от Financial & Risk (F&R) на Blackstone Group LP

Още по тематиката
Thomson Reuters евентуално ще пресмята СОФИБОР от 1 юли 2018 година

Българска народна банка ще прекрати котирането на пазарния показател съгласно условия на европейски правилник
3 май 2018
Bloomberg и Reuters губят пазарен дял като снабдители на финансови данни

Услугите на по-малките компании са по-привлекателни поради по-ниските цени
26 мар 2018
Консорциум, воден от Blackstone, купува мажоритарен дял от финансовия бизнес на Thomson Reuters

Канадският пенсионен фонд и суверенният фонд на Сингапур ще съфинансират договорката
31 яну 2018
Blackstone договаря да купи мажоритарен дял от финансовия бизнес на Thomson Reuters

Сделката би оценила подразделението на 20 милиарда $
30 яну 2018 Thomson Reuters предвижда, че разноските й през тази година ще набъбнат повече от два пъти, само че приходите ще се усилят непретенциозно. Очакванията на управлението намалиха акциите на новинарската и осведомителна компания с 4% в петък, като вложителите се тормозят за бъдещия й напредък, откакто сега продава мажоритарен дял в най-печелившия си бизнес, оповестява Reuters.

По-големи вложения в технологии

Компанията чака да направи от 500 до 600 млн. $ вложения в технологии през тази година и да извърши промени в организацията, съобщи основният финансов шеф Стивън Белло в конферентен диалог с вложителите след оповестяването на финансовите резултати за първото тримесечие.

Прогнозите не включват поделението Financial & Risk, което дава данни и вести на финансови консуматори. През януари Thomson Reuters се контракти да продаде мажоритарен дял в него на частната капиталова компания Blackstone Group. Сделката се чака да бъде завършена през втората половина на годината.

Бързият растеж на разноските изненада някои от вложителите на Wall Street. " Мислех, че преходните разноски ще бъдат в границите на 50 млн. $ ", съобщи Дъг Артур, анализатор в Huber Research Partners LLC. " Те приказват за доста огромни цифри... това е малко шокиращо. " Въпреки това той остава оптимист за вероятностите пред Thomson Reuters след договорката за Financial & Risk.

Разходите и вложенията през идващите две години може да лимитират рентабилността, счита анализаторът Британи Уайсман от Edward Jones.

По-добри резултати

През първото тримесечие Thomson Reuters регистрира доходи от 1.38 милиарда $, леко покачване от 1.33 милиарда година по-рано. Предвижданията на анализаторите бяха за 1.36 милиарда $ и облага от 27 цента на акция.

Компанията чака брутната облага (EBITDA) за 2018 година да бъде в диапазона сред 1.2 и 1.3 милиарда $. Това е намаляване от постигнатия резултат от 1.6 милиарда през 2017 година и се дължи на плануваните корпоративни разноски.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР