Компанията обяви пакет от споразумения с обща мощност 1600 MWGoogle

...
Компанията обяви пакет от споразумения с обща мощност 1600 MWGoogle
Коментари Харесай

Google с най-голямата покупка на възобновяема енергия

Компанията разгласи пакет от съглашения с обща мощ 1600 MW

Гугъл се утвърди като най-големият корпоративен покупател на възобновима сила в света (CCO Public Domain)

Интернет колосът Гугъл затвърди имиджа си на максимален покупател на възобновима сила в света. Компанията разгласи нови покупко-продажби в тази сфера, както и желанието си да отпусне обилни средства за зелени електроцентрали и инфраструктура.

От 2007 година насам Гугъл непрекъснато се пробва да понижи въглеродните си излъчвания. До 2017 година тя беше първата компания с сходен размер, която балансира годишното си ползване с покупки на възобновима сила. Миналата година Гугъл съумя да поддържа салдото, вследствие на което се трансформира в най-големия корпоративен покупател на възобновима сила в света.
още по тематиката
Днес Гугъл разгласи най-голямата корпоративна покупка на възобновима сила в историята. Тя се състои от пакет от съглашения с обща мощ 1600 MW и включва 18 нови покупко-продажби. Общо тези транзакции ще усилят каузи на споразуменията на Гугъл за сила, получена от вятърни и слънчеви генератори, с повече от 40% – до 5500 MW.

Новите съглашения също по този начин ще подтикват построяването на енергийна инфраструктура на стойност над 2 милиарда $, в това число милиони слънчеви панели и стотици вятърни турбини на три континента. Към днешна паркът от генератори на възобновима сила, финансиран от Гугъл, включва 52 плана на стойност над 7 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР