Компанията обяви 64MP ISOCELL сензор за изображенияНовият ISOCELL Bright GW1

...
Компанията обяви 64MP ISOCELL сензор за изображенияНовият ISOCELL Bright GW1
Коментари Харесай

Samsung вдига резолюцията на мобилните камери

Компанията разгласи 64MP ISOCELL датчик за изображения

Новият ISOCELL Bright GW1 има най-високата резолюция в серията 0,8 μm датчици за изображения на Samsung – 64MP (източник: Samsung)

Samsung Electronics разгласи два нови 0,8-микрометрови (μm) пикселни датчици за изображения: 64-мегапикселовия (Mp) Samsung ISOCELL Bright GW1 и 48Mp ISOCELL Bright GM2. С тях компанията уголемява своята гама от 0,8 µm датчици – най-малкия пикселен размер, който сега се предлага на пазара – от съществуващите 20MP до ултрависоки 64MP резолюции.

Новият ISOCELL Bright GW1 се характеризира с най-високата резолюция – 64MP – в серията 0,8 μm датчици за изображения на Samsung. С технологията Tetracell, която сплотява пикселите и логаритъма „ remosaic “, GW1 може да снима ярки 16MP изображения в среда с ниска осветеност, както и високо-детайлни 64MP фотоси при условия с по-ярка светлина.

За да прави фотоси, изглеждащи по метода, по който човешкото око възприема дадена среда при смесена светлина, GW1 поддържа висок динамичен обсег в действително време (HDR) до 100 децибела (dB), който обезпечава по-богати нюанси. За съпоставяне, динамичният обсег на стандартния датчик за изображения е към 60 dB, до момента в който този на човешкото око нормално се смята за към 120 dB.

GW1 е екипиран с усилвател на двойното превръщане (DCG), който трансформира получената светлина в електрически сигнал съгласно осветеността на околната среда. Това разрешава на датчика да усъвършенства цялостния си потенциал (FWC), употребявайки събраната светлина по-ефективно, изключително в условия на ярка светлина.

ISOCELL Bright GM2 с резолюция 48MP снима извънредно детайлни фрагменти (източник: Samsung)

По-контрастни изображения могат да бъдат реализирани посредством Super PD – високопроизводителна технология за автоматизирано фокусиране с различаване на етапа. Сензорът поддържа също по този начин Full HD запис с 480 фрагмента в секунда (fps) за плавни, сходни на кинопродукция, видеа на занимателен кадър.

ISOCELL Bright GM2 е 48MP датчик за изображения, който също употребява технология Tetracell в среда с ниска осветеност и логаритъм „ remosaic “ в добре осветени условия, заснемайки извънредно детайлни фрагменти с естествени и ярки цветове. GM2, сходно на GW1, употребява DCG за спомагателна продуктивност и Super PD за бърз автофокус.

Samsung ISOCELL Bright GW1 и GM2 сега са в тестов интервал. Очаква се корейската компания да пусне новите датчици в всеобщо произвеждане през втората половина на тази година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР