Компанията "Ню Геймс" АД - оператор на "Национална лотария" опроверга

...
Компанията "Ню Геймс" АД - оператор на "Национална лотария" опроверга
Коментари Харесай

Национална лотария: Всички спечелили от билетите и игрите са реални лица


Компанията "Ню Геймс " АД - оператор на "Национална лотария " опроверга изказванията на прокуратурата, че част от печелившите са фиктивни.

В изпратена до медиите позиция от "Ню Геймс " разясняват, че "всички спечелили от билетите и игрите са изцяло действителни лица. Това е най-проверяваната тематика през годините и при инспекциите не са установени никакви нередности. "

От компанията показват подготвеност да спомагат за инспекция на всяка една оповестена облага.

"През последните дни целеустремено се сплотяват информации в разнообразни медии, касаещи комерсиалната ни активност, с обвинявания към обособени физически лица. Те целят манипулиране на публичното мнение, основаване на отрицателни настройки и общо съмнение към бизнеса ни (...) Още от самото основаване на компанията залагаме на цялостна бистрота. С тази цел търсим единодушие от всеки спечелил - да бъде сниман и оповестен на интернет уеб страницата 7777.bg. На него може да бъде открита информация за печелившите участници, размера на облагите им и игрите, от които са ги спечелили ", допълват от Лотарията.

Оттам отхвърлят и изказванията, че имат неплатени държавни такси, като са качили обществено комерсиалните си доклади за пет години обратно.

"Ню Геймс " изяснява и по какъв начин се разпределят облагите в самите билети:

"На гърба на всеки билет на Национална
лотария ясно са посочени изискванията за осъществяване на играта, типа, размера и метода на погашение на облагите. Билетите се печатат в една от най-големите печатници в света – американската компания „ Scientific Games International “. Именно печатниците дават отговор за разпределението на облагите, разказани на гърба на билетите. Ние не разполагаме с информация каква сума има в съответния билет при идването му в България и дали е печеливш или не. "/offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР