Компанията Novva Data Centers създаде нов тип роботизиран охранител с

...
Компанията Novva Data Centers създаде нов тип роботизиран охранител с
Коментари Харесай

Модифицирани роботи-кучета ще охраняват дата центровете

Компанията Novva Data Centers сътвори нов вид роботизиран охранител с фотографска памет и изострена сензитивност към температурата на околната среда . Това са роботизирани кучета, които патрулират в дата центровете и се създават от компанията.

WIRE (Wes’ Industrious Robot Employee) правят всичката работа по обезпечаване сигурността на пространствата, по мониторинга на температурата на околната среда и ревизират дали всички присъстващи в дата центровете имат право да се намират там. Хората които роботизираното куче разпознае се приветстват от него по име. Когато срещне непознати роботът изпраща известие към командната зала, с регистрация на местоположението на индивида и негова фотография.

WIRE могат да извършват най-разнообразни задачи в сходство със заложените по-рано или инцидентни модели за наблюдаване и държание. Ако заради някаква причина роботът загуби връзка с центъра, той автоматизирано ляга или сяда, като по този метод чака възобновяване на връзката. В случай на рухване, роботизираното куче независима става и възвръща своето равновесие. Според генералния шеф на компанията Novaa Вес Свенсон (Wes Swenson), методът на потребление на тези роботи непрестанно ще еволюира. В бъдеще робокучетата ще отварят вратите, ще носят най-различни товари и ще извършват редица други действия, присъщи на хората.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР