Компанията Nord Stream 2 (оператор на проекта за строителството на

...
Компанията Nord Stream 2 (оператор на проекта за строителството на
Коментари Харесай

Компанията Nord Stream 2 е получила положителна екоекспертиза за строителството на газопровода на руска територия


Компанията Nord Stream 2 (оператор на плана за строителството на газопровода „ Северен поток 2 “) получи позитивно мнение от Държавната екологична експертиза за строителството на газопровода на съветска територия. Това заяви в сряда в Санкт Петербург координаторът на съветската група по екология и позволения към Nord Stream 2, представен от ТАСС.

„ Буквално през вчерашния ден получихме заключението на Държавната екологична експертиза. Това ни дава опция да продължим. Надяваме се, че в края на първото, началото на второто тримесечие тази година да получим позволение за строителство “, е декларирал той по време на конференция за запазване на биоразнообразието в резервата Кургалски, през който се възнамерява да минава трасето на газопровода на територията на Ленинградска област.

Компанията съобщи документите за екоекспертиза през ноември 2017 година след осъществяване на публични разисквания.

През декември съветското екоминистерство заяви, че е изпратило до ековедомствата на всички страни от Балтийския район публично съобщение за приключените от Русия интернационалните процедури, планувани в Конвенцията за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) в подтекста на трансграничните оцени, по плана за строителството ва морската част на газопровода „ Северен поток 2 “.

Работите по плана текат по график. Вече са готови над 1600 км тръби (от порядъка на 70% от нужното количество) за строителството на новата част от газопровода, преминаваща през Балтийско море.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР