Компанията Nord Stream 2 AG подаде заявка за алтернативен маршрут

...
Компанията Nord Stream 2 AG подаде заявка за алтернативен маршрут
Коментари Харесай

Северен поток 2 променя трасето си заради Дания

Компанията Nord Stream 2 AG подаде поръчка за различен маршрут за изграждащия се газопровод от Русия до Германия " Северен поток 2 ", който не минава през териториалните води на Дания.

Заедно с това продължава да се чака разрешението на датските управляващи за строителството на оборудването по първия, главен маршрут, са споделя в известие на уеб страницата на компанията.

" Днес компанията Nord Stream 2 подаде поръчка и план за Оценка на въздействието върху околната среда в Енергийната организация на Дания за трасе в изключителната икономическа зона на северозапад от остров Борнхолм. Това е различен маршрут, който не минава през териториалните води на Дания " се споделя в известието представено от 1prime.ru.

Отбелязва се също, че Nord Stream 2 не прекратява процедурата по декларирания желан маршрут, който бе инициран през април 2017 година на основата на рекомендацията от управляващите в Дания.

Дължината на новия различен маршрут е 175 километра, до момента в който тази на главното трасе в този сектор 139 км, с което оборудването се удължава с 36 километра.

От своя страна датската организация удостовери приемането на новата поръчка и заяви, че стартира нейното разглеждане.

Проектът " Северен поток 2 " планува построяването на две тръби с общ потенциал 55 милиарда кубични метра природен газ годишно. Неговата стойност се прави оценка на близо 10 милиарда евро.

Новият газопровод се строи паралелно с настоящия " Северен поток ". Той минава през териториалните води ли изключителните стопански зони на страните към Балтийско море - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. От тези страни операторът на оборудването Nord Stream 2 AG остава да получи позволение за строителство от Дания и Русия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР