Компанията Nord Stream 2 AG подаде заявка за алтернативен маршрут

...
Компанията Nord Stream 2 AG подаде заявка за алтернативен маршрут
Коментари Харесай

Nord Stream 2 подаде искане за алтернативен маршрут на „Северен поток 2“ в Дания


Компанията Nord Stream 2 AG подаде поръчка за различен маршрут за строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ в Дания, като редом с това продължава да чака и разрешението от управляващите на страната за строителството на първия, главен маршрут, се споделя на уеб страницата на компанията.

„ Днес компанията Nord Stream 2 AG подаде поръчка и отчет за Оценка на въздействието върху околната среда в Енергийната организация на Дания за маршрут в изключителната икономическа зона в северозападната част от остров Борнхолм. Това е различен маршрут, който не минава през териториалните води на Дания “, се споделя в известието на компанията.

„ Nord Stream 2 AG не приключва процедурата по поръчка с пожеланият маршрут, която бе подадена през април 2017 година и готова въз основата на рекомендациите, получени от управляващите в Дания по време на сполучливото обмисляне и строителството на съществуващия газопровод „ Северен поток “, се отбелязва също по този начин в известието.

„ На основата на резултатите от проучванията, инженерната и екооценка, извършени през последните месеци беше избран различен маршрут с дължина от 175 км северозапад от Борнхолм, който единствено пресича икономическата зона на Дания. Тази поръчка не заменя подаденото през април 2017 година искане. Nord Stream 2 счита, че първата поръчка планува най-благоприятен маршрут за газопровода в датски води, който остава предпочитаем “, прецизират от компанията.

От своя страна Датската енергийна организация декларира, че е получила новото искане от страна на компанията Nord Stream 2 AG за различния маршрут. „ Датската енергийна организация на 10 август 2018 година получи още една поръчка от компанията Nord Stream 2 AG за разрешаване на строителството на директен газопровод в датски води по различен маршрут северно от Борнхолм “, се споделя в известието, като се прецизира, че стартира разглеждане.

Проектът „ Северен поток 2 “ планува строителство на две тръби от газопровода с потенциал от 55 милиарда куб м год. от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Газопроводът минава през териториалните или изключителни стопански зони на страните по крайбрежията на Балтийско море – Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. От посочените страни се чака позволение от управляващите единствено в Русия и Дания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР