Компанията Nord Stream 2 AG е инвестирала над 4 млрд.

...
Компанията Nord Stream 2 AG е инвестирала над 4 млрд.
Коментари Харесай

Компанията Nord Stream 2 AG е инвестирала над 4 млрд. евро в Северен поток 2


Компанията Nord Stream 2 AG е вложила над 4 милиарда евро в строителството на газопровода „ Северен поток 2 “, се споделя в презентация на компанията.

„ Повече от половината от финансовите разноски от 8 милиарда евро са вложени в европейската индустрия, което включва над 670 компании от 25 страни “, се споделя в презентацията. „ Инвестирали сме към 4,5 млрд.евро “, посочи Пол Коркоран, финансов шеф на компанията по време на Руския нефтогазов конгрес, представен от съветските медии.

Капиталовите разноски по плана „ Северен поток 2 “ са 8 милиарда евро, общата стойност на строителството на „ Северен поток 2 “, като се вземат поради финансовите разноски съставляват 9,5 млрд.евро, се прецизира в презентацията.

Nord Stream 2 AG е получил съвсем всички тръби за строителството на „ Северен поток 2 “, заяви още финансовият шеф на компанията Пол Коркоран. „ 96 % от тръбите са доставени, 55 % бетонирани “, сподели още той. Финансовият шеф на компанията означи, че разрешението за строителството на „ Северен поток 2 “ от Дания се чака да бъде получено в близко време.

Nord Stream 2 AG разчита да притегли планово финансиране за строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ в края на 2018 година - началото на 2019 година. „ В развой на разискване сме с експортна кредитна организация. Целтим излизане на пазара в края на тази – началото на идната година “, посочи той.
Проектът „ Северен поток 2 “ планува създаване на две тръби от газопровода с общ потенциал от 55 милиарда куб м газ годишно от крайбрежието на Русия, през Балтийско море до Германия. Новият газопровод се възнамерява да бъде издигнат редом на „ Северен поток “.

Морският газопровод се планува да минава през териториалните и/или изключителни стопански зони на няколко страни, ситуирани по протежението на Балтийско море. Сред тях са Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР