Компанията Майкрософт се похвали, че е разкрила нови опити за

...
Компанията Майкрософт се похвали, че е разкрила нови опити за
Коментари Харесай

Microsoft се похвали с победа над руски хакери

Компанията Майкрософт се похвали, че е разкрила нови опити за съветски хакерски атаки против американски политически организации преди междинните избори в Съединени американски щати през ноември.

Според софтуерния колос обвързвана с съветското държавно управление група хакери е пробвала да извърши хакерски атаки против института "Хъдсън " и Международния републикански институт. Нападенията обаче не са се увенчали с триумф.

И двата американски мозъчни тръста обявиха, че поради активността си и преди са ставали цели за хакерски атаки.

Според американските секрети служби Русия се е намесила в американския избирателен развой през 2016 година точно през киберпространството. Тази форма на офанзива е позната като "spearphishing ".

Хакери нападнаха Хилари Клинтън

Можело е уебсайтовете да бъдат употребявани за пускане на хакерски атаки против претенденти и политически групи преди изборите през ноември , оповестиха от компанията.

Тази година на 6 ноември в Съединени американски щати ще се проведат междинни избори за Конгрес.

Хакерска офанзива проби една от най-секретните служби на Съединени американски щати

Новината идва по-малко от седмица ,

откакто двама претенденти за членове на Демократическата партия бяха кибер атакувани тази година.

Microsoft съобщи, че поради продължаващите закани пред политическите групи на Съединени американски щати, започва профилирана услуга за отбрана на киберсигурността, наречена AccountGuard.

Инициативата е част от Програмата на Microsoft за отбрана на демокрацията, която започва през април. Софтуерната компания заяви, че възнамерява да пусне AccountGuard и в други елементи на света.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР