Компанията настоява за глоба в размер на 167 млн. долараАдвокатите

...
Компанията настоява за глоба в размер на 167 млн. долараАдвокатите
Коментари Харесай

IBM съди Groupon за патентни нарушения в е-търговията

Компанията упорства за санкция в размер на 167 млн. $

Адвокатите на IBM упорстват, че Groupon е нарушила патенти, които разказват съществени технологии в електронната търговия

IBM се обърна към федералния съд в Делауеър с искане да наложи глоба от 167 милиона $ на оператора за електронна търговия Groupon за това, че употребява патентовани технологии без позволение.

Адвокатите на Синия колос упорстват, че Groupon е нарушила патенти, които разказват съществени технологии в електронната търговия. Тези патенти към този момент са лицензирани от Amazon, Фейсбук и Alphabet за суми от 20 до 50 милиона $. Подобно съглашение обаче не е реализирано сред IBM и Groupon.
още по тематиката
„ Повечето огромни компании получиха лицензи за тези патенти, а Groupon – не “, споделя пред Ройтерс юрист на IBM. „ Новакът отхвърля да поеме отговорност за потреблението на тези изобретения “.

IBM даде на съд Groupon и през 2016 година, обвинявайки компанията в нарушение на четири патента. Единият от тях се отнася до така наречен технология „ обединен вход “, която разрешава на потребителите да употребяват профила си от Фейсбук или Гугъл за електронния магазин.

През последните 25 години IBM е получила повече патенти в Съединени американски щати, в сравнение с всяка друга компания, и влага големи средства в научноизследователска и развойна активност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР