Компанията насочва инвестиции в перспективни стартъпиWalmart, най-голямата верига хипермаркети в

...
Компанията насочва инвестиции в перспективни стартъпиWalmart, най-голямата верига хипермаркети в
Коментари Харесай

LG свързва бъдещето си с роботите

Компанията насочва вложения в перспективни стартъпи

Walmart, най-голямата верига хипермаркети в света, от предходната година тества технологията на Bossa Nova в няколко свои магазина

LG усилва вложенията си в региона на роботиката . Компанията разпорежда на роботите основна роля в своята ThinQ тактика и търси софтуерни сътрудници на локално и световно равнище .

Скорошната инвестиция на LG в американската компания Bossa Nova Robotics следва сходни покупко-продажби с няколко корейски стартъпи от предходната година. В рамките на 12 месеца LG е вложила общо над 90 милиона $ в стартъп компании, занимаващи се с роботика.

Bossa Nova Robotics е снабдител на данни в действително време за световната комерсиална промишленост, които оказват помощ на огромните вериги магазини да действат по-ефикасно. Walmart, най-голямата верига хипермаркети в света, от предходната година тества технологията на Bossa Nova в няколко свои магазина.

Преди да стартира партньорство с Bossa Nova, LG влага в четири корейски компании, занимаващи се с роботика: Acryl, SG Robotics, Robotis и Robostar. Първата от тях, Acryl, e основала интегрирана платформа за изкуствен интелект, наречена „ Джонатан ”, която е способна да разпознава човешките страсти и да схваща смисъла на текстове, тирада и изображения въз основа на подробна база данни.

Стартъпът SG Robotics развива мобилни роботи, които оказват помощ на хора с двигателни увреждания, включително и на такива, страдащи от параплегия и нервно-мускулни болести. WalkON костюмът на компанията бе първият притежател на Олимпийския огън на тазгодишните Параолимпийски игри в Пьончан.

WalkON костюмът на SG Robotics бе първият притежател на Олимпийския огън на тазгодишните Параолимпийски игри в Пьончан

Robotis се специализира в роботи за образованието. Компанията е известна с новаторските задвижващи механизми на своите многофункционални роботи. Тя също по този начин създава контролери и сензорни модули на роботите. Robostar пък е разработчик на индустриални роботи за потребностите на компании, които създават хардуер за коли и мобилни телефони, екрани и полупроводници.

Чрез тези вложения LG се стреми да изведе обслужващите роботи на световния пазар и това да се трансформира в една от главните действия на компанията в близко бъдеще. Компанията към този момент пусна няколко робота за експериментален интервал, като по време на Олимпийските игри в Пьонгчанг нейните упътващи и почистващи роботи бяха сложени в най-голямото летище в Южна Корея за повишение на комфорта на пасажерите.

На тазгодишното ревю CES в Лас Вегас LG сподели три концептуални робота от вида CLOi, създадени особено за потребление на мощно оживени места, като да вземем за пример супермаркети. Въпросните роботи са основани редом с останалите артикули от серията ThinQ – марката на LG, разработващ домашен роботи и електроуреди, функциониращи благодарение на изкуствен интелект.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР