Компанията набляга на интелигентната свързаност с NB-IoT продуктиНовото поколение NB-IoT

...
Компанията набляга на интелигентната свързаност с NB-IoT продуктиНовото поколение NB-IoT
Коментари Харесай

MWC 2019: Ново поколение IoT за умния дом от Алтерко Роботикс

Компанията натъртва на интелигентната съгласуваност с NB-IoT артикули

Новото потомство NB-IoT артикули на Алтерко Роботикс са част от линията Shelly (източник: Алтерко Роботикс)

Алтерко Роботикс, една от най-бързо разрастващите се IoT компании в Европа, вкарва ново потомство NarrowBand IoT (NB-IoT) устройства. Те бяха показани за първи път на Световния мобилен конгрес (MWC 2019) в Барселона.

Новите устройства за интелигентен дом са част от продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly, създадена от Алтерко Роботикс – включително Wi-Fi релето Shelly 1, което пожъна триумф в световния онлайн магазин Amazon.

Умни датчици за пожар и пушек и ръководство на качеството на въздуха, датчик за врата със сигнализация и тревога, смарт контакт, датчик за придвижване и интелигентен бутон, осигуряващи комфорт и сигурност – това са единствено някои от новите NB-IoT артикули на компанията, показани на MWC 2019.

В композиция с всички други Wi-Fi устройства Shelly за автоматизация на дома, те могат да трансфорат всеки дом или офис в интелигентен. Най-съществените изгоди за потребителите от NB-IoT устройствата са ниската консумация на сила, по-дългият живот на батерията и опцията за ръководство на огромен брой свързани устройства.

Алтерко Роботикс сподели на MWC 2019 последните си разработки в областта на IoT (източник: Алтерко Роботикс)

NB-IoT продуктовата линия на Shelly предлага също смарт отбрана на дома от влизане с щурм, както и интелигентно засичане на непредвидени събития, които могат, да вземем за пример, да провокират пожар, ненадейно повишение на температурата или поява на пушек в дома.

„ Ако до момента трябваше да свързваме всички наши най-използвани устройства като тв приемници, компютри и смарт телефони към интернет, през днешния ден всичко в нашия дом може да стане смарт посредством NarrowBand IoT технологията “, акцентира Димитър Димитров, изпълнителен шеф на Алтерко Роботикс.

Понастоящем Алтерко Роботикс си партнира с Deutsche Telekom за създаване на носими устройства, употребяващи технологията NB-IoT. Това ще бъдат ново потомство детски умни тракер-часовници MyKi. Съвместната работа е част от Hub:raum – програмата на Deutsche Telekom за разработка на нововъведения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР