Компанията набляга на иновации, сливания и придобиванияБлагодарение на иновативни разработки

...
Компанията набляга на иновации, сливания и придобиванияБлагодарение на иновативни разработки
Коментари Харесай

Acer иска да намали зависимостта си от РС пазара

Компанията натъртва на нововъведения, сливания и придобивания

Благодарение на новаторски разработки в продуктите си, Acer ще реализира напредък тази година, акцентира Джейсън Чен (снимка: Acer)

Acer ще продължи д а бъде в крайник с PC промишлеността и разработките в региона на Wintel-системите, само че в същото време компанията възнамерява да създаде нови бизнес посоки, като взи ма поради актуалните трендове, оповестява DigiTimes.
още по тематиката
Тайванският производител търси експоненциален напредък посредством сливания и придобивания и продължава да пробва своите сили в разнообразни промишлености, в това число биотехнологиите.

Стратегията на Acer беше показана от ръководителя и основен изпълнителен шеф Джейсън Чен на конференция в навечерието на ревюто IFA 2019 в Берлин, което се организира от 6 до 11 септември.

Според топ мениджъра, неподходящите условия на пазара за лични компютри, които се утежниха на фона на търговско-икономическата война сред Съединени американски щати и Китай, подтикват Acer да създава новаторски технологии и да усъвършенства потребителското преживяване.

Джейсън Чен акцентира, че геймърската марка Predator и фамилията компютри ConceptD за креативен консуматори са създадени въз основа на истински хрумвания на компанията, а освен върху архитектурата и спецификациите на Wintel.

Благодарение на включването на доста новаторски разработки в PC продуктите си, Acer ще може да реализира растеж на приходите от 1-2% през 2019 година Ако компанията е работила по друг метод, най-вероятно нямаше да избегне 10% спад в продажбите на фона на нестабилните условия и слабото търсене на световния пазар на компютри, съобщи Чен.

Acer има намерение да разшири наличието си на пазара на програмен продукт и услуги. Компанията показа новата платформа за електронни спортове Planet9, която е предопределена да помогне на начинаещите да упражняват и основават свои лични игрални екипи.

Очевидно, тайванският производител се стреми да понижи зависимостта си от пазара на лични компютри. През 2019 година се чака приносът на PC продуктите към общите доходи на Acer да намалее до 70%, по отношение на 75% през 2018 година

Джейсън Чен обаче счита, че подобен индикатор не може да се назова най-благоприятен за компанията. По неговите думи, дъщерните сдружения, в това число Acer Cyber ​​Security, Aopen, Gadget Technowledge и Acer Synergy Tech, от ден на ден ще подкрепят растежа на приходите на Acer.

Освен това компанията развива нови бизнес линии посредством придобивания. Чен акцентира, че Acer избира да купи 20-50% от акциите на дадена компания, а не цялата. През 2018 година Acer усили присъединяване си в австралийската компания Bluechip до 20%. Съветът на шефовете също утвърди реинвестиции в тайванската биотехнологична компания Pell BMT.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР