Компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway продава вестникарския си бизнес

...
Компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway продава вестникарския си бизнес
Коментари Харесай

Уорън Бъфет прекратява вестникарския си бизнес

Компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway продава вестникарския си бизнес на издателя Lee Enterprises за 140 млн. $, оповестява The Wall Street Journal. Сделката е показателна, че милиардерът възприема този си бизнес като нестабилен, оповестява Bloomberg TV Bulgaria.

Бъфет от години споделя, че вестникарският бизнес на Berkshire Hathaway се свива по-бързо от предстоящото. В средата на 2018 година Berkshire нае Lee да управлявало всичките му вестници като се изключи Buffalo News.

Продажбата, оповестена в сряда, включва Buffalo News дружно с десетките вестници, които Lee към този момент ръководи за Berkshire, обявиха от компанията покупател.

Berkshire е известна с това, че съвсем в никакъв случай не продава бизнесите си. В управлението за акционерите на уеб страницата на Berkshire написа: „ Независимо от цената, ние въобще нямаме интерес да продаваме добър бизнес, който Berkshire има “.

Като част от договорката Berkshire ще отпусне заем на Lee в размер на 576 млн. $ с рента от 9% на годишна база. Купувачът ще употребява парите, с цел да заплати за придобиването, да рефинансира действителен дълг в размер на 400 млн. $, трансформирайки Berkshire в единствения си заемодател.

След договорката Lee Enterprises ще ръководи 81 ежедневника по отношение на досегашните над 50. От Lee чакат договорката неотложно да усили облагите.

Вестниците на Berkshire към този момент са свили доста броят на чиновниците си. Във вестникарското поделение на холдинга, дружно с Buffalo News, в края на 2018 година за били заети 3685 души по отношение на 4337 година по-рано.

Решението на Бъфет да излезе от вестникарския бизнес акцентира разширяващото се разделяне в медиите в Съединени американски щати сред дребното огромни национални играчи, в това число The Wall Street Journal, New York Times и Washington Post, и по-малките вестници.

Сделката сред Berkshire и Lee се чака да бъде финализирана в средата на март. От Lee оповестиха още, че са сключили 10-годишно съглашение за наем на офиси за медийната група при първична цена от 8 млн. $ годишно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите о
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР