Компанията на Младен Мондешки неслучайно е определяна като пионер в

...
Компанията на Младен Мондешки неслучайно е определяна като пионер в
Коментари Харесай

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Компанията на Младен Мондешки неслучайно е определяна като пионер в машиностроенето


Aвангардната технология, основана на платформата Smart Digital Monitoring (SDM 30), е създаването на “Елпром Троян”, която към този момент провокира същинска гражданска война в производството на електромотори. Тя може да бъде сложена като приложение към всеки електромотор, с цел да бъдат следени в действително време всички съществени параметри на мотора, с цялата произлизаща от това точност и акуратност. Използването на тази самостоятелна „ лаборатория ”, създадена от експертите на сдружението, на процедура разрешава на клиента да бъде до електромотора когато и да е, колкото и отдалeчен от него да е той и в каквато и среда да се намира индустриалният развой. Технологията предотвратява пораждане на неточности през целия живот на мотора, от момента на инсталиране, през целия интервал на неговата употреба. Осигурява се непрестанно следене на работните параметри, неотложно диагностициране на евентуални проблеми, дефинира се самостоятелно сервизно обслужване, съгласно натовареността и изискванията, в които се употребява, както и самостоятелен разбор на характерностите на електромотора. Безопасността и енергийната успеваемост, несъмнено, са неизбежното позитивно разследване от въвеждането на тази технология от бъдещето.

Изобретението е оценено по достолепие от всички и премиите не закъсняват – “Елпром Троян” получава за революционния си модел златен орден на Международния механически панаир в Пловдив през 2017 година, а „ умният “ електромотор е отличен и с премията на Германската стопанска система за 2017 година, в раздел “Иновации ”. Последното самопризнание е от извънредно значение и с огромна стойност за всички работещи в предприятието, тъй като демонстрира, че напъните им да се възроди производството, към този момент дават действителни резултати. Гордостта от тази премия е изцяло заслужена, а партньорството с немски компании е същинският лакмус за това, че технологията в действителност е на международно равнище.

Какво следва оттук насетне? От “Елпром Троян” доверяват, че към този момент е подготвена създаването на нов артикул, който ще запълни изчезналото звено в машиностроенето и ще придаде действителни измерения на симбиозата сред човек и машина. Така, в случай че показаният през 2017 г.първи “умен ” електромотор поставя началото на тази симбиоза, то идната стъпка, основана на нано-технологиите, ще бъде в положение да сътвори същинско софтуерно знамение.

Разбира се, над 70-годишният опит в сектора също е от голямо значение, а предприятието демонстрира, че цени традициите и се доверява на силата им. Защото в случай че днешният промишлен напредък към този момент е реалност, то той е подобен и с помощта на експертите, които няколко генерации отдават знанията и уменията си в завода.

Христофор Стаевски и златния орден за “Иновации”, получен от Международния механически панаир Пловдив 2017 година

Христофор Стаевски – дълготраен чиновник в предприятието и наследник на създателя на “Елпром Троян” Марин Стаевски, споделя:


В “Елпром Троян” вършим история

 Христофор Стаевски и златния орден за Христофор Стаевски и златния орден за “Иновации”, получен от Международния механически панаир Пловдив 2017 година
Винаги съм бил, и през днешния ден съм част от огромното фамилията на “Елпром Троян”. Моят татко сложи основите на завода, през днешния ден неговото дело се продължава от всички нас, отпред с новия притежател господин Младен Петков Мондешки. Той следва пътя на татко ми и на всички елпромци. Горд съм, че съм част от всичко това, поддържам екипа и споделям триумфите. Исторически “Елпром Троян” е най-големият цех за произвеждане на електромотори в България и на Балканите. През годините е получавал голям брой златни медали, оценки и награди, само че тази от Международния механически панаир в Пловдив 2017 година – “златен орден ” за “Иновации ”, е извънредно скъпо за мен отличие, това е знак на новото време и новия дух на “Елпром Троян”. Това отличие е знак на Индустрия 4.0., а това е стратегия на водещата индустриална страна в света Германия, като базова платформа за проучвания. Искам да обърна внимание на обстоятелството, че Германия постоянно е била аршин за нас, даже първият електромотор бе изработен от татко ми с помощта на немския тръст “Сименс”, преди повече от 70 години. Това, което се случва през днешния ден, е плод на доста старания на хиляди хора, които в Троян се назоваваме елпромци. Това, което вършим в “Елпром Троян”, е история в машиностроенето към този момент над 70 години. Днес опциите на завода са съвсем неограничени, разполагаме с кибер платформа, която добавя лабораторията на завода, а от там и опциите са големи. В “Елпром Троян” работи екип от надарени хора, визионери, които вървят по пътя на пионерите, на татко ми и на всички тези хиляди елпромци, дръзнали да творят, тъй като това постоянно ни е предписание фактор на международната сцена. Ето за това “Елпром Троян” постоянно е бил и ще бъде признакът на машиностроенето. Всичко това ни кара да се гордеем – освен аз, като наследник на създателя на завода, само че и всички троянци, които се назоваваме елпромци.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР