Компанията на милиардера Уорън Бъфет - Berkshire Hathaway Inc, обяви,

...
Компанията на милиардера Уорън Бъфет - Berkshire Hathaway Inc, обяви,
Коментари Харесай

Бъфет продължава да купува акции на Occidental, увеличи дела си до 16.4%

Компанията на милиардера Уорън Бъфет - Berkshire Hathaway Inc, разгласи, че е закупила ощe 794 389 акции на Occidental Petroleum Corp, с което конгломератът към този момент има близо 16.4% от основаната в Хюстън, Тексас, петролна компания.

Покупките са осъществени в голям брой покупко-продажби и са били на стойност към 44 млн. $, се споделя в съобщение на Berkshire до регулаторните органи. Придобиването на акции идва близо седмица, откакто Berkshire купи 9.6 млн. акции на Occidental.

Berkshire, която е най-големият самостоятелен акционер в Occidental, към този момент има 153.5 млн. акции на стойност към 9.04 милиарда $, въз основа на цената на затваряне на книжата на Occidental от през вчерашния ден.

Акциите на Occidental нарастват с близо 90% от началото на годината, което се дължи на покупките от страна на Berkshire и на скока в цената на петрола след съветската инвазия в Украйна.

Компанията също по този начин има варианти за закупуването на още 83.9 млн. акции на Occidental, които, в случай че бъдат извършени, ще усилят каузи й до над 25%.

Berkshire Hathaway развърза кесията тази година. Компанията е похарчила 51.1 милиарда $ за акции през първото тримесечие, включително повишен дял на стойност 25.9 милиарда $ в петролната компания Chevron Corp.

Също тази година Berkshire разгласи огромни вложения в разработчика на видеоигри Activision Blizzard Inc и в производителя на компютри и принтери HP Inc, както и планувано придобиване на стойност 11.6 милиарда $ на застрахователната компания Alleghany Corp.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР