Компанията на милиардера Илън Мъск SpaceX ще изпрати безпилотен товарен

...
Компанията на милиардера Илън Мъск SpaceX ще изпрати безпилотен товарен
Коментари Харесай

Space X изпраща суперкомпютър в орбита

Компанията на милиардера Илън Мъск SpaceX ще изпрати безпилотен товарен транспортен съд до Международната галактическа станция (МКС). Чрез него в орбита ще бъде изведен суперкомпютър, който един ден да оказва помощ на астронавтите при задачи в открития Космос.

Ракетата "Falcon 9 ", дружно с товарния транспортен съд "Дракон ", ще излети от базата "Кейп Канаверал " този следобяд, съобщи БГНЕС. Това е 12-та публична задача до МКС на SpaceX, която има контракт с НАСА за 1,6 милиарда $, в границите на който би трябвало да доставя с хранителни запаси астронавтите на станцията в границите на 20 полета. 10 минути след изстрелването, ракетата ще се опита да извърши следено кацане, още веднъж в "Кейп Канаверал ", като част от продължаващите старания на SpaceX да употребява наново свои ракети. Ако по някаква причина днешното политане бъде отсрочено, то идващия опит ще би трябвало да изчака до другата седмица поради планувано излизане в Космоса на съветския космонавти, които ще разполагат спътници.

Корабът "Дракон " е претрупан и с 2900 кг хранителни запаси, в това число и суперкомпютър, наименуван The Spaceborne Computer, произвеждане на "Хюлет Пакърд Ентърпрайз " (HPE). Целта е машината да бъде тествана в тежките галактически условия за интервал от 1 година – приблизителното време, което ще отнеме на астронавти да стигнат до Марс. Тъй като при една сходна задача екипажът ще би трябвало да пропътува доста огромни дистанции, връзките се допуска, че ще се реализират със доста закъснение. Посланията от Марс до Земята се чака да се забавят с от 4 до 24 минути според от дистанцията сред планетите, показват от Европейската галактическа организация. "Подобно закъснение на връзките ще направи всяко изследване на терен изключително мъчно и евентуално рисково, в случай че астронавтите се сблъскат с който и да е било от сюжетите, сериозни за тяхната задача, които не могат да решат сами ", съобщи вицепрезидента на HPE Алън Андреоли.

Суперкомпютърът на борда на "Дракон " би трябвало да откри дали сходна машина би могла да работи без проблеми при едно вероятно пътешестване за по-дълго разстояние в открития Космос. На борда на кораба ще се организира и различен опит, целящ да прегледа нови способи за битка с заболяването на Паркинсон. Без въздействието на гравитацията протеиновите кристали могат да порастват повече и учените се надяват, че могат да употребяват тази среда за по-доброто схващане на ролята на значим протеин при развиването на заболяването. Досега въздействието на протеина, прочут като LRRK2, беше сложен за проучване на Земята.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР