Компанията на Марк Зукърбърг Meta пуска нова платена услуга за

...
Компанията на Марк Зукърбърг Meta пуска нова платена услуга за
Коментари Харесай

Зукърбърг тръгна по пътя на Мъск: Facebook и Instagram ще имат платен абонамент

Компанията на Марк Зукърбърг Meta пуска нова платена услуга за потребителите на Фейсбук и Instagram, която много припомня на Twitter Blue - Meta Verified.

Срещу 11.99 $ в уеб-пространството и 14.99 $ през операционната система на Apple iOS клиентите на платения абонамент ще могат да получат сина " значка " за тестван и сигурен профил, тъй че да си подсигурява известна отбрана против злоупотреби с идентичността им от имитатори.

Месечната такса за тази услуга ще е 11,99 $ в уеб-приложението и 14,99 $ в операционната система на Apple iOS.
За да се задейства този абонамент, профилите би трябвало да дават отговор на минималните условия за интензивност, да имат история на изявления в платформите и основателите им да са най-малко на 18-годишна възраст. Кандидатите за Meta Verified ще би трябвало да дават документ за идентичност (лична карта, паспорт), който подхожда на профилното име и фотография на акаунта във Фейсбук и Instagram.Профилът може да се верифицира единствено с същинското име на съответния човек.Когато този развой бъде приключен, потребителят не може да сменя профилното име, username-а, датата на раждане или фотографията на профила си, без да премине още веднъж през процедурата за верификация на Meta.Засега тази услуга не е налична за бизнес-акаунти.
Условията очевидно са " застраховката " на Фейсбук и Instagram от умишлените злоупотреби, поради които Twitter Blue беше спрян краткотрайно.

Системата на Илон Мъск позволяваше на всеки, който заплати за абонамент, да получи верификация и да я резервира след промяна на името и фотографията си. Това докара до много скъпоструващи проблеми за някои компании, към които се нароиха подправени профили.

Имитатор на, които продават инсулин в Съединените щати, внезапно разгласи, че лекарството към този момент ще се дава " гратис " на пациентите - и смъкна действителната им пазарна капитализация с над 3%. Nintendo, Lockheed Martin, даже Tesla на Мъск и SpaceX също станаха жертва на подражаване поради недомислената услуга.

От Meta разказват своята стратегия като " пакет " от услуги, който с изключение на всичко останало дава достъп до по-голяма видимост в платформите на Фейсбук и Instagram и по-добър достъп до администраторска помощ - връзка с действителен човек, а не автоматизирано софтуерно " пресяване " на сигналите за нарушавания.

Системата ще стартира да влиза в пробна приложимост първо в Австралия и Нова Зеландия до няколко дни, след което Meta възнамерява да я отвори и за останалия свят.

Докато Meta Verified е в тестов интервал, няма да има никакви промени по профилите на останалите хора във Фейсбук и Instagram, които към този момент са верифицирани.

В дълготраен проект обаче Meta счита да " промени смисъла на емблемата за верификация, с цел да разшири достъпа до нея и повече хора да имат сигурността, че сметките, с които поддържат връзка, са достоверни ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР