Компанията на Илън Мъск “Спейс Екс” подготвя първи суборбитален полет

...
Компанията на Илън Мъск “Спейс Екс” подготвя първи суборбитален полет
Коментари Харесай

SpaceX готви първи орбитален тест на космическия кораб, с който ще ходим на Марс

Компанията на Илън Мъск “Спейс Екс” приготвя първи суборбитален полет на галактическия транспортен съд “Старшип”, който ще бъде употребен за транспортно средство до Марс, написа “Индипендънт”, цитира БТВ. Това е огромна крачка към проучването на Червената планета.

“Старшип” ще се издигне на височина от 22,5 км над повърхността на Земята и по-късно би трябвало да се приземи на същата площадка, от която е изхвърчал. Целта на кораба е той да може да придвижва хора и товар из Слънчевата система.

За този тест компанията ще употребява към този момент тестваната огромна ракета на “СпейсЕкс”. При възможен полет до Марс по-малки ракети ще направляват галактическия транспортен съд до повърхността на планетата.

Едно от огромните прерогативи на “Старшип” е, че той ще работи с гориво от течен метан и течен О2 – и двете могат да бъдат открити и създадени на повърхността на Червената планета.

Миналият месец първообраз на “Старшип” съумя да излети на към 150 метра във въздуха и да се приземи сполучливо на друга площадка.

Орбиталният тест на “Старшип” може да се случи още на 13 октомври, разясняват от компанията.

Според сегашния проект на “СпейсЕкс” водени от хора задачи до Марс ще бъдат вероятни още през 2024 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР