Компанията на Георги Самуилов, бивш собственик и все още спонсор

...
Компанията на Георги Самуилов, бивш собственик и все още спонсор
Коментари Харесай

Спонсорът на Ботев сред купувачите на Общинска банка

Компанията на Георги Самуилов, някогашен притежател и към момента спонсор на футболен клуб Ботев, изскочи зад договорката за Общинска банка. На свое съвещание от 10 януари Управителният съвет на Българска народна банка взе решение за издаване на авансово утвърждение за директно придобиване от „ Новито Опортюнитиис Фонд АГмвК “ на 3 880 388 броя безналични акции, представляващи 67.646407% от вписания акционерен капитал в размер на 57 362 810 лв. на „ Общинска банка “ АД, оповестиха от централната банка.

Заявителят е сдружение, учредено в Лихтенщайн. Според известието на Българска народна банка то съставлява различен капиталов фонд според законодателството на Княжеството, лицензиран и надзираван от Financial Market Authority - Орган за контрол на финансовите пазари на Лихтенщайн. Всички акции от капитала на заявителя са благосъстоятелност на „ КАИАК Фонд Мениджмънт АГ “.

Предварителното утвърждение е издадено след разбор за сходството на декларираното желание на критериите по Закона за кредитните институции и на показани от заявителя документи и в допълнение поискана информация, извършени съвещания с Органа за контрол на финансовите пазари на Княжество Лихтенщайн, разполагаемата информация в обществените регистри, в регистрите, поддържани от Българска народна банка, както и предоставената от Държавна организация „ Национална сигурност “ информация.

Установено е, че издадените от заявителя капиталови дялове без право на глас са добити от сдружението „ Инса Ойл “ ООД. Зад него стои предприемачът Георги Самуилов. Заявителят е известен, че конвертиране на капиталови дялове без право на глас в акции с право на глас в „ Новито Опортюнитиис Фонд АГмвК “, като лице, упражняващо надзор и въздействие върху придобиваната банка, може да се прави единствено след авансово утвърждение от Българска народна банка.
тагове спонсор ФК " Ботев " Общинска банка
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР