Компанията на Джеф Безос Блу ориджин (Blue Origin) отложи поради

...
Компанията на Джеф Безос Блу ориджин (Blue Origin) отложи поради
Коментари Харесай

Blue Origin отложи изпитанията на кораба си Ню шепърд

Компанията на Джеф Безос " Блу произход " (Blue Origin) отсрочи заради механически аргументи за неопределен срок плануваните за четвъртък тестванията на суборбиталния си транспортен съд " Ню шепърд ", съобщи ТАСС.

" Открихме вероятни проблеми в електрозахранването в границите на идните проби. Днешните тествания се отсрочват ", се споделя в заявление на конструкторите, поместено в Туитър. От " Блу произход " обясниха, че новата дата за провеждането на тестванията ще бъде обявена по-късно, предава Българска телеграфна агенция.

Предвиждаше се в четвъртък да бъде тествана апаратурата на НАСА, обезпечаваща процеса на доближаване на галактическия транспортен съд с Луната. Пробният старт трябваше да се състои на полигона в щата Тексас и и трябваше да бъде седми за този галактически транспортен съд и тринайсети в границите на програмата " Ню шепърд ". 

" Експериментът ще ни даде опция да установим по какъв начин си взаимодействат сензорите и компютрите в процеса на определяна не пространствените координати на кораба и скоростта на доближаване с повърхността ", оповестиха представители на " Блу произход ". По техните думи апаратурата ще даде опция за кацане на Луната в рамките на 100 метра от набелязаната точка. Заедно с тази инсталация, на борда на " Ню шепърд " беше планувано да бъдат инсталирани още 11 научни прибора. 

Ракетата е 18-метрова, с капсула на върха, в която има места за шестима туристи. Полетът им ще продължава десетина минути. Компанията " Блу произход " се надява да прави по време на суборбиталните полети разнообразни опити в условия на микрогравитация. Миналата година неин представител сподели, че едно място в " Ню шепърд " ще коства 200 - 300 хиляди $. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР