Компанията на Boeing и Lockheed Martin ще конкурира SpaceXULA е

...
Компанията на Boeing и Lockheed Martin ще конкурира SpaceXULA е
Коментари Харесай

Ракетата „Вулкан“ e почти напълно готова

Компанията на Boeing и Lockheed Martin ще конкурира SpaceX

ULA е покрай изстрелване на ракетата Vulkan (източник: United United Alliance)

Съвместно дружество на Boeing и Lockheed Martin ще извърши окончателния обзор на плана за новата си ракета „ Вулкан “ (Vulkan) в границите на няколко месеца, оповестиха от обединеното сдружение.

Проектът удостоверява поръчката на компанията да се конкурира на пазара на галактически ракети наред с такива като SpaceX на Илон Мъск и на Blue Origin – компанията на Джеф Безос.

Окончателният обзор на плана е решителен стадий по пътя на United United Alliance (ULA), която се готви да премине към цялостно произвеждане преди първия полет напролет на 2021 година Той бе отсрочен, откакто в началото бе плануван за 2019 година.

Дизайнът е съвсем изцяло подготвен, съобщи тестовият инженер в ULA Дейн Дрефке, представен от Ройтерс, по време на обиколка на Космическия комплекс 41 във военновъздушната база Кейп Канаверал във Флорида.

Дизайнът на новата ракета Vulkan е съвсем изцяло подготвен (източник: United United Alliance)

Някогашните ракети Атлас и Делта на ULA бяха синоним на галактическите задачи на Америка в продължение на десетилетия. Но от известно време компанията следва стратегия за понижаване на разноските, която включва съкращения на работни места и опит за въвеждане на нови индустриални способи, защото производителят е изправен пред възходящата конкуренция от страна на SpaceX с нейните нововъведения.

Мъск несъмнено прекатурна тази промишленост с въвеждането на технологията за ракета за многократна приложимост. Това се чака да докара до внезапно понижаване на цената на галактическия превоз.

Междувременно компанията Blue Origin на Джеф Безос – създателя на Amazon.com – разгласи, че ще изстреля ракетата си „ Ню Глен “, към момента в развой на разработка, през 2021 година – същата година, в която би трябвало да излети и „ Вулкан “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР