Компанията Монсанто“ беше осъдена да плати 80 милиона долара на

...
Компанията Монсанто“ беше осъдена да плати 80 милиона долара на
Коментари Харесай

Мъж осъди Монсанто“ заради хербицида Раундъп“

Компанията „ Монсанто “ беше наказана да заплати 80 милиона $ на калифорниец. Причината е, че той болен от рак и поради потреблението на хербицида „ Раундъп “, без да е бил осведомен от етикета му за вероятни нездравословни последствия за здравето. Изходът от делото е извънредно значим, защото против компанията „ Монсанто “се водят хиляди сходни каузи в Съединените щати.

70-годишният Едуин Хардмън употребявал Раундъп против бурени в продължение на 26 години. През 2015 година научава, че има рак на кръвта от вида неходжкинов лимфом. След като Международната организация за проучване на рака към Световната здравна организация афишира, че глифозатът е евентуален канцероген, Хардмън стартира дело против „ Монсанто “. Глифозатът е дейната съставна част на препарата Раундъп.
Ейми Уагстаф, юрист на Едуин Хардмън: Много се гордея с това, че господин Хардмън се изправи против една от най- могъщите и огромни компании в света и през днешния ден написахме история.  Хербицидът Глифозат на „ Байер “ беше разгласен за канцерогенен Хербицидът Глифозат на „ Байер “ беше разгласен за канцерогенен
Германският химически колос Байер претърпя съкрушителна юридическа загуба поради хербицида против бурени Глифозат. Съд в Съединените щати одобри за док...

Съд в ранг Франциско призна компанията за виновна за болестта на мъжа, защото не е имало етикет на продукта, предупреждаващ, че е допустимо да аргументи рак.
Дженифър Мур, юрист на Едуин Хардмън: Изпратено беше мощно и ясно обръщение, че фирмите не могат да оферират на пазара артикули, без да споделят истината, без да ги тестват и без да предизвестяват, в случай че те могат да причинят рак.
Решението е основно на фона на дебата за използването на един от най- употребяваните хербициди в света. От Монсанто настояват, че техният артикул е безвреден. Компанията „ БайерЧ, която предходната година закупи „ Монсанто “, разгласи, че ще апелира.
 Градинар осъди Градинар осъди "Монсанто " за 290 милиона $
Съд в Калифорния осъди агрохимическия колос "Монсанто " да заплати близо 290 милиона $ обезщетение на градинар, болен от рак на кръвта. Решението...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР