Компанията може да премине към използване на собствени платформиЮ Ченгдонг

...
Компанията може да премине към използване на собствени платформиЮ Ченгдонг
Коментари Харесай

Huawei има кураж да се откаже от Windows и Android

Компанията може да премине към потребление на лични платформи

Ю Ченгдонг вижда Huawei като водач на смарт телефон пазара към края на 2020 година (източник: Huawei)

Смело изказване направи основният изпълнителен шеф на Huawei Ю Ченгдонг – по неговите думи, компанията има опция да се откаже от потреблението на операционни систeми Windows и Android, оповестява Gizchina.

Това ще стане, в случай че зародят сходни стремежи или условия, които ще принудят Huawei да премине към потребление на лични софтуерни решения в продуктите си.

През ноември м.г. вицепрезидентът на подразделението за мобилни устройства на Huawei Брус Лий публично удостовери обстоятелството, че компанията създава операционна система, която в последна сметка може да размени Android в смарт телефоните с марки Huawei и Honor.
още по тематиката
Все отново представителите на Huawei акцентират, че е по-добре да поддържат партньорски връзки с компании като Microsoft и Гугъл.

Ю Ченгдонг разяснява и конкуренцията със Samsung, като съгласно него двете компании се приближават по размери на доставките на смарт телефони, а към края на идната година Huawei ще оглави промишлеността.

Що се отнася до Apple, шефът на Huawei е безапелационен, че неговата компания не отстъпва по нововъведения на съперника от Купертино. Потвърждение за това, по думите на Ю Ченгдонг, е сгъваемият смарт телефон Mate X.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР