Компанията “Мoderna“ съобщи за първите участници, получили дози във Фаза

...
Компанията “Мoderna“ съобщи за първите участници, получили дози във Фаза
Коментари Харесай

“Мoderna“ тества ваксината си срещу Covid-19 и върху юноши

Компанията “Мoderna “ заяви за първите участници, получили дози във Фаза 2/3 от изследването на претендента ѝ за ваксина против Covid-19 за юноши.

Във Фаза 2/3 от изследването се чака да се наберат 3 000 здрави участници в Съединени американски щати на възраст от 12 година до под 18 година Първите участници в юношеска възраст към този момент са получили доза. Проучването се реализира в съдействие с американския Биомедицински орган за съвременни проучвания и развойна активност (BARDA) и има за цел да оцени евентуалната сигурност и имуногенност на mRNA-1273 измежду тази значима по-млада група от популацията

“Ние се радваме, че започваме тази Фаза 2/3 от изследването на mRNA-1273 измежду здрави юноши в Съединени американски щати. Нашата цел е да съберем данни напролет на 2021 година, които ще поддържат използването на mRNA-1273 при юноши преди началото на образователната година 2021/2022”, съобщи Стефан Бансел, основен изпълнителен шеф на „ Моderna “.

“Надяваме се, че ще успеем да осигурим безвредна ваксина, която ще даде отбрана на юношите, тъй че да могат да се върнат в учебно заведение в естествена среда. “, уточни той.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР