Компанията Micron Technology възнамерява да придобие от Intel своя дял

...
Компанията Micron Technology възнамерява да придобие от Intel своя дял
Коментари Харесай

Micron купува дела на Intel от съвместното предприятия IM Flash Technologies

Компанията Micron Technology има намерение да придобие от Intel своя дял от взаимното дружество IM Flash Technologies. Условията на договорката включват възнаграждение на $1,5 милиарда, както и покриването на дълга на Intel, насъбран към дъщерната компания, който към 30 август доближи размер от към $1 милиард.

Да си напомним, че взаимното дружество IM Flash Technologies бе учредено от Intel и Micron още през 2006 година. В неговите заводи се създават няколко вида памет, в това число перспективната 3D XPoint, съчетаваща DRAM характерности с опциите на обичайна RAM. Неотдавна двата огромни производителя на чипове обявиха, че имат намерение да прекратят взаимната работа върху новото потомство 3D NAND и 3D XPoint памети, и взеха решение да работят по тях поотделно, със лични сили.



Сделката по прехода на IM Flash Technologies се реализира под цялостния надзор на Micron и би трябвало да завърши през втората половина на 2019 година. Според изискванията, Micron би трябвало в продължение на една година да продава на Intel чиповете 3D XPoint памет, употребена във флаш дисковете от семейството Optane SSD и модулите памет Optane DC Persistent Memory.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР