Компанията Мета, собственик на фейсбук и инстаграм, вече стартира платени

...
Компанията Мета, собственик на фейсбук и инстаграм, вече стартира платени
Коментари Харесай

Става ли платен Фейсбук и за какво ще плащаме в социалната мрежа?

Компанията Мета, притежател на фейсбук и инстаграм, към този момент започва платени абонаменти за европейските консуматори на двете обществени мрежи.За момента платените проекти ще са единствено за клиенти, които не желаят да виждат реклами, като цената за България стартира от 24,99 лв. на месец. Потребителите у нас към този момент получават известията след последните актуализации на приложението.
Прочетете още
Компанията съобщи, че по този метод ще съблюдава последните европейските разпореждания като политиката за дискретност на данните и въвеждане на опцията за абонамент в Европейския съюз, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.

От първите дни на ноември потребителите в цяла Европа могат да изберат дали да продължат да употребяват фейсбук или инстаграм гратис с реклами, или да се абонират, с цел да спрат да виждат такива.

Освен това, от компанията оповестяват, че от 1 март 2024 година за спомагателни сметки ще се ползва спомагателна такса от 6 евро на месец за уеб версията и 8 евро на месец за мобилен достъп.

В изказване на 30 октомври компанията Meтa увери, че се е заела да резервира информацията на потребителите си предпазена, само че имат вяра в “поддържан от реклами интернет ”, който дава на потребителите персонализирани артикули и услуги, като в същото време разрешава на дребните предприятия да доближат до евентуални клиенти.

“Ние почитаме духа и задачата на тези разрастващи се европейски разпореждания и се ангажираме да ги съблюдаваме ”, обявиха от Meтa.

През 2022 година фейсбук генерира близо 114 милиарда щатски $ доходи от реклама. Очаква се тази цифра да нарасне в допълнение и да надвиши 127 милиарда щатски $ до 2027 година Социалната платформа е виновна за почти 19 % от световните рекламни доходи.

Очаква се приходите от реклами, генерирани през „ инстаграм стори ” да се усилят в допълнение, достигайки над 20 милиарда $ за 2023 година.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР