Компанията Meta Platforms тази седмица планира да започне мащабни съкращения,

...
Компанията Meta Platforms тази седмица планира да започне мащабни съкращения,
Коментари Харесай

Meta планира да започне мащабни съкращения на служители

Компанията Meta Platforms тази седмица възнамерява да стартира огромни съкращения, които ще обиден хиляди чиновници. Това заяви Wall Street Journal в неделя, като цитирайки свои източници.

Към 30 септември Меta разполага с над 87 000 чиновници по целия свят.

Компанията майка на Фейсбук предвижда през октомври едва празнично тримесечие и доста повече разноски през идната година .

Разочароващата вероятност идва, защото Meta се бори със забавящия се световен стопански напредък, конкуренцията от страна на TikTok, измененията в поверителността от Apple, опасенията по отношение на големите разноски за метавселената и непрекъснато присъстващата опасност от контролиране.

Главният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг сподели, че чака вложенията в метавселената да отнеме към десетилетие, с цел да дадат плод. Междувременно той трябваше да замрази наемането, да затвори планове и да реорганизира екипи, с цел да понижи разноските.

" През 2023 година ще съсредоточим вложенията си върху дребен брой области с висок приоритет на напредък. Това значи, че някои екипи ще порастват доста, само че множеството други екипи ще останат непроменени или ще се свият през идната година. Като цяло чакаме да приключим 2023 година или като почти същия размер, или даже като малко по-малка организация, в сравнение с сме през днешния ден ", сподели Зукърбърг по време на последния диалог за облагите в края на октомври.

През юни компанията за обществени медии понижи проектите си за наемане на инженери с най-малко 30 % , като Зукърбърг предизвести чиновниците да се приготвят за стопански спад.
 Мъск редуцира със 75% личния състав на Twitter
Мъск редуцира със 75% личния състав на Twitter

Той възнамерява да понижи броя на служащите в компанията от 7500 на към 2000 души

Акционерът на Meta Altimeter Capital Management в отворено писмо до Марк Зукърбърг по-рано сподели, че компанията би трябвало да предприеме оптимизация посредством редуциране на работни места и финансови разноски, защото е изгубила доверието на вложителите.

Няколко софтуерни компании, в това число Microsoft, Twitter и Snap,  вече редуцираха работни места .
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР