Компанията MET Holding, която е резервирала вече капацитет да ни

...
Компанията MET Holding, която е резервирала вече капацитет да ни
Коментари Харесай

Компанията-посредник „МЕТ” има отчетливи руски корени, също като Gemcorp

Компанията „ MET Holding ”, която е резервирала към този момент потенциал да ни доставя газ през LNG терминала в Гърция, има отчетливи съветски корени, също като Gemcorp. Това са открили следствие на Bird.bg, поместено във Facebook страницата на изданието.

Фирмата е учредена от държавната унгарска MOL, след което като прикрит притежател през офшорка влиза олигарха Мегдет Рахимкулов, който е също по този начин акционер в Газпром и VTB.  И е глобен от Съединени американски щати.

За неволя OffshoreLeaks го разкри и по този начин лъсна прокси-комбинацията на Орбан да обезпечи нова платформа на Кремъл за надзор над газа в Европа.

МЕТ прави забележителна агресия в България по времето на ГЕРБ. Това е единствената компания с изключение на Газпром, която съумява да резервира потенциал за Турски поток. Впрочем, Рахимкулов е акционер в унгарската банка OTP, която е притежател на ДСК, която пък отпусна заем 1 млн.лв. на PR Sevi Boyko и нейния мъж, който е в борда на Булгартрансгаз, с цел да си купят голяма къща в Бистрица. После там откриха и джип от строителя на Турски поток Аркад.

Кирил Петков доста обича да цитира този джип като знак на корупцията и с право. Но какво вършим с съветските проксита като Gemcorp и MET? Ето какво: шефът на MET Energy Trading беше назначен за началник на Булгаргаз, а с Gemcorp подписахме меморандум за вложения.

А за лукс PR Sevi Saprug още си е в борда на Булгартрансгаз и никой не отваря дума да го маха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР