Компанията мести производството на електромобили от Русе в Гюргево, където

...
Компанията мести производството на електромобили от Русе в Гюргево, където
Коментари Харесай

Росен Даскалов: При наши събития в Гюргево посетителите ще отсядат в Русе

Компанията мести производството на електрически автомобили от Русе в Гюргево, където възнамерява да построи и писта за проби на колите

Русенската компания " СИН КАРС Индъстри " има за цел следващата година да създава по два-три електрическия автомобил дневно.

Това заяви в изявление за изпълнителният шеф на сдружението инженер Росен Даскалов.

Началото на производството към този момент е сложено през тази година, като пет електрическия автомобил са подготвени.

" До края на тази година мислим да произведем сред 10 и 20 автомобила, с които да почистим процесите на произвеждане. Целта е да достигнем до един автомобил на промяна следващата година, т.е. да можем да произвеждаме по два или три автомобила дневно, според на какъв брой смени работим ", сподели Даскалов.

Компанията създава електрически автомобили напълно за градска среда.

" Това са дребни камиончета, които имат доста приветлив дизайн. Интерес имаме и от Западна Европа, и от България. За страдание у нас няма тласък за закупуване на електрически автомобили. В Румъния, в случай че си купиш електрически автомобил и си върнеш остарялата кола, ти дават 9000 евро награда ", сподели Даскалов.

Компанията откри публично през днешния ден и новата си индустриална част от " Центъра за изследване и разработки ".

" Всъщност в този момент затворихме цикъла и установихме главните работни места. Успяхме да създадем по този начин, че в почти 10 точки на работа да имаме сглобяването на целия автомобил. На първо място ние произвеждаме елементи и съставни елементи за самия автомобил, а на второ - вършим асемблирането на автомобила ", изясни Даскалов.

" Сбъднахме една фантазия - да имаме център за развойна активност, който да дава отговор на всички европейски стандарти. В момента работим, с цел да потвърдим, че можем да бъдем дълготраен сътрудник на компания, която е в топ 10 в производството на коли в света. Така в бъдеще ще можем в нашите фабрики да сглобяваме коли с техни елементи и съставни елементи ", сподели Даскалов.

Освен електрически автомобили компанията създава и доста елементи за електрическите автомобили си - шасита, окачване, акумулатори и разнообразни други съставни елементи.

Идеята е индустриалната част в Русе да бъде като дребен цех, а по-късно той да се копира и разшири на ново място в румънския град Гюргево.

По думите на Даскалов повода да избере да развива бизнеса си от другата страна на река Дунав е, че Румъния дава по-добри условия.

" Осем месеца водихме диалози и обикаляхме и търсихме терен в Русе и в близките общини. Законовата рамка в България не разрешава на никоя администрация да направи поклон на вложителя. Ние не желаеме да купуваме земя, а желаеме тя да бъде с отстъпено право на прилагане или да си я наемем.

Но оптималният законов период в България за наемане е най-много 10 години. Когато изтече този период, ние какво ще вършим с издигнатия си към този момент цех. Бяхме в невъзможност. Срещнахме се с кмета на Гюргево и той ми сподели, че в Румъния има закон, като за 49 години можеш да наемеш земя с опция срокът да се удължи с още 24 години. Отделно, във всеки миг ти можеш да си я купиш тази земя на пазарна цена ", сподели Даскалов.

Така намерили терен от 700 декара. Цената на месец е 1000 евро. За същия терен Даскалов пресметна, че у нас ще би трябвало да заплаща 35 пъти повече.

Компанията има право да създава до 3000 автомобила на година. По думите на Даскалов проектите са заводът в Гюргево да бъде издигнат през 2025 година

Изпълнителният шеф на сдружението обмисля да построи и писта на румънския терен. Идеята е да се употребява за тестово трасе за създадените електрически автомобили, както и за фенове на високи скорости.

" Това съм го виждал по целия свят по какъв начин работи ", изясни Даскалов, който е основател на първия български състезателен и спортен автомобил " SIN R1 ".

По думите му тази писта ще способства повече за средата, в която се намира, в сравнение с за притежателят й.

" Ако дойдеш и платиш да вземем за пример 100 лв. наем, с цел да караш два часа, ти си наемаш хотел за 150 лв., храниш се за още 100 лв., като всичко това остава в този регион ", споделя Даскалов и изяснява, че Гюргево е дребен град, като при сходно събитие посетителите ще отсядат в Русе, където има хотелска база и заведения за хранене.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР