Компанията Mazda работи върху иновативен двигател на дизелово гориво, който

...
Компанията Mazda работи върху иновативен двигател на дизелово гориво, който
Коментари Харесай

Mazda готви и революция при дизела

Компанията Mazda работи върху новаторски мотор на дизелово гориво, който ще играе значима роля за понижаване на разхода на гориво и нездравословните излъчвания. Японците към този момент пуснаха на пазара сходен мотор на бензин, който стана част от семейстото Skyactive-X, а следващата година ще предложат и дизелов елемент, предава Automedia.bg.

За разлика от доста други производителите (като Volvo, например), които оповестиха, че се отхвърлят от създаването на дизелови мотори, в Mazda ще продължат да работят в тази посока. Компанията счита, че нейните настоящи бензинови и дизелови мотори могат да бъдат усъвършенствани. Едновременно с това японците ще продължат да развиват електрическите и хибридните елементи.

В компанията не са обезпокоени от обстоятелството, че дизеловите коли губят известност, изключително в Европа. На един от най-важните пазари за марката - този във Англия, спадът на продажбите на модели с такова гориво е 20%. Шефът на европейското поделение на Mazda - Кристиан Шулце отхвърли да разкрие дали новият дизелов мотор ще употребява същите технологии, с които е оборудван безиновият Skyactive-X, само че призна, че сред двата мотора нямада има кой знае каки разлики. " Ще ви изненадаме, освен това прелестно ", сподели Шулце.

Бензиновият мотор Skyactiv-X разчита на нова технология за изгаряне с гориво и запалване с компресия (като при дизелите), което води до понижаване на разхода на гориво и на нездравословните излъчвания, като в това време се усилва мощностт

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР