Компанията Майкрософт“ предупреди за бъг, който е много вероятно“ да

...
Компанията Майкрософт“ предупреди за бъг, който е много вероятно“ да
Коментари Харесай

Майкрософт“ предупреждава за опасност от зловреден софтуер

Компанията „ Майкрософт “ предизвести за бъг, който е " доста евентуално “ да бъде употребен от злотворен програмен продукт, оповестява „ Уолстрийт Джърнал “. Става въпрос за компютърна неточност, по чието премахване сега се работи, само че която може да се употребява от кибероръжие, сходно на вируса WannaCry, популяризирал се по света преди две години.


„ Майкрософт “ съобщи, че до момента няма данни някой да се е възползвал от дефекта, който визира по-старите версии на неговата операционна система Windows, само че счита, че е " доста евентуално " минусът в системата да бъде употребен от злоумишлен програмен продукт, набрал известност в общественото пространство.
„ Това сигурно би трябвало да се вземе насериозно “, сподели Крис Коултър от отдела за сигурност на „ БлекБери “.
Всеки „ предстоящ злотворен програмен продукт, който употребява тази накърнимост, може да се популяризира от един на различен компютър по сходен метод, както зловредният програмен продукт WannaCry се популяризира по целия свят “, съобщи „ Майкрософт “ в своя блог.

Този бъг визира Windows 7 и Windows Server 2008, както и Windows 2003 и Windows XP - по-старите версии на Windows, при които „ Майкрософт “ нормално не отстранява към този момент недостатъци. Но в символ на нарасналата заплаха от бъга, „ Майкрософт “ включи и XP и Windows 2003.

Потребителите на Windows 10 и Windows 8 не са наранени от бъга, оповестяват от „ Майкрософт “.

Вирусът WannaCry се появи през 2017 година и се популяризира бързо, като болести повече от 200 000 системи в международен мащаб със програмен продукт, направил компютърните системи неизползваеми и претендирал цифров откуп. Той засегна системите на Националната здравна работа на Англия, „ Федех “ и „ Нисан “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР