Компанията „Майкрософт“ е освободила приблизително 50 журналисти от екипа си,

...
Компанията „Майкрософт“ е освободила приблизително 50 журналисти от екипа си,
Коментари Харесай

„Майкрософт“ уволни журналисти и ги замести с роботи

Компанията „ Майкрософт “ е освободила почти 50 публицисти от екипа си, с цел да ги размени с роботи, пишат международните медии.

Екипът от публицисти работи върху новинарските страници в уеб страницата на MSN и „ Едж “ браузъра, които се употребяват от хора по целия свят. Компанията е взела решение селектирането и подреждането на новините да се прави от изкуствен интелект.
“Майкрософт ” влага 1 милиарда $ в план на Илон Мъск за изкуствен интелект Целта е да се репликира човешкият мозък в синтетичен вид
Решението е взето за доста къс период, като част от световната наклонност част от човешката работна мощ да бъде заместена от машини.

Един от публицистите разяснява, че непрекъснато срещал вести по какъв начин изкуственият разсъдък ще завземе всичката ни работа след години. „ И ето – изкуственият разсъдък открадна моята работа “, споделя той пред „ Гардиън “.

Според част от освободения екип решението да се премине към напълно автоматизирана система за селекция на вести крие съществени опасности, защото редакторите в „ Майкрософт “ трябвало да се придържат към прецизни правила за асортимент.
„ Майкрософт “ тества 4-дневна работна седмица, продуктивността скочила с 40% Японският клон на компанията тествал този вид през август тази година
Работата на екипа включвала деликатен асортимент на материали от международни медии, измежду които и авторски материали, като приходите от тях се разделяли сред „ Майкрософт “ и медиите.

Подборът на публикациите от хора подсигурил заглавията и текстовете да са ясни, както и избягването на подправени вести и подвеждащи материали.

„ Като всички компании, ние преоценяваме бизнеса си постоянно. Поради тази причина усилваме вложенията си в една сфера и, понякога, ги редуцираме в друга. Това решение не е повлияно от световната пандемия от ковид “, разясниха от „ Майкрософт “.

Уебсайтът на MSN е претърпял редица трансформации през годините. Той е основан през 1995 година, като в началото е бил начална страница с вести и автентично наличие за милиони компютърни консуматори по целия свят.

През 2013 година истинското наличие отпада и съкращаването на работна ръка стартира. До края на 2014 година е пусната нова версия на уеб страницата, която разчита на материали от международни медии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР