Компанията майка на Silicon Valley Bank, SVB Financial Group, наскоро

...
Компанията майка на Silicon Valley Bank, SVB Financial Group, наскоро
Коментари Харесай

SVB Financial Group обяви несъстоятелност, след като Биткойн скочи с 40% за седмица

Компанията майка на Silicon Valley Bank, SVB Financial Group, неотдавна разгласи, че ще подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност по Глава 11 в съда по неплатежоспособност на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк.

Това известие пристигна, откакто конгломератът стана очевидец на внезапното повишаване на цената на Биткойн (BTC) с 42% в границите на една седмица.

Според прессъобщение на SVB Financial Group подаването на молбата за метаморфоза под правосъден контрол по глава 11 ще разреши на SVB Financial Group да резервира цената си, до момента в който прави оценка стратегическите други възможности за скъпите си бизнеси и активи, в това число SVB Capital и SVB Securities.

Тези бизнеси и активи ще продължат да действат и да обслужват клиенти, до момента в който групата продължава с авансово оповестеното изследване на стратегически други възможности за тях.

Според Уилям Костурос, основен шеф по преструктурирането на SVB Financial Group, процесът по глава 11 ще разреши на компанията да резервира цената си, до момента в който изследва опциите за скъпите си бизнеси и активи, най-много SVB Capital и SVB Securities. Тези бизнеси ще продължат да работят и да обслужват клиенти под управлението на своите дългогодишни и самостоятелни екипи.

Финансовата група SVB реши да подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност, с цел да избегне разграбването на активите на другите си дъщерни сдружения за погашение на дълга на SVB.

Проблемите на компанията започнаха предходната седмица, когато банковият бранш се сблъска със разтърсвания, вследствие на които цената на Биткойн внезапно се увеличи. Цената на BTC се увеличи от към $19,500 на 10 март до връх от над $27,700, което съставлява 42% нарастване.



Това решение на SVB Financial Group е потрес за мнозина в банковия бранш, защото Silicon Valley Bank е известна като една от най-големите и авторитетни банки в софтуерната промишленост.

Това съобщение акцентира непредсказуемостта на актуалните макроикономически трендове върху обичайните финансови институции.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР