Компанията-майка на Гугъл - Alphabet Inc. преустанови бизнеса си с

...
Компанията-майка на Гугъл - Alphabet Inc. преустанови бизнеса си с
Коментари Харесай

Гугъл прекратява част от бизнеса си с Хуауей

Компанията-майка на Google - Alphabet Inc. прекрати бизнеса си с Хуауей (Huawei), който изисква прехвърлянето на хардуер, програмен продукт и на софтуерни услуги, като се изключи тези, които са обществено налични посредством лицензирания отворен код (Android Open Source Project - AOSP), заяви източник, осведомен с въпроса, представени от Ройтерс.

Решението е реалност, откакто китайският софтуерен колос беше включен преди седмица в така наречен "черен лист " на Съединени американски щати с компании, на които се не разрешава достъпа до американския пазари и до правенето на бизнес с американските компании.

Притежателите на актуалните смарт телефони на Хуауей с приложения на "Гугъл " обаче ще не престават да могат да употребяват и изтеглят актуализации на приложения, предоставени от "Гугъл ", съобщи представител на американската компания.

"Ние съблюдаваме реда и преразглеждаме последствията. За потребителите на нашите услуги, Гугъл Play и отбраната на сигурността посредством Гугъл Play Protect ще не престават да действат на съществуващите устройства на Хуауей, разгласи представител на американската компания, само че без да даде повече детайлности.

Решението може да навреди съществено на бизнеса със смартфорни на "Хуавей " отвън Китай, защото софтуерният колос незабавно ще загуби достъпа до актуализациите на операционната система Android на Гугъл. Бъдещите версии на смарт телефоните Huawei, които ще работят с Android, също ще изгубят достъпа до известни услуги, в това число до Гугъл Play Store, Gmail и YouTube приложенията.

Хуауей ще може да употребява единствено обществената версия на Android и няма да има достъп до личните приложения и услуги на Гугъл ", съобщи за Ройтерс източник от американската компания.

Забраната е реалност, откакто администрацията на Доналд Тръмп добави Хуауей (Huawei Technologies Co.) в "черния лист " с задгранични компании, като неотложно вкара наложените ограничавания, което ще създадат извънредно мъчно за китайския софтуерен колос да прави бизнес с американските си сътрудници.

Източник: БНР
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР