Компанията-майка на Facebook - Meta Platforms, продължава с масовите съкращения.

...
Компанията-майка на Facebook - Meta Platforms, продължава с масовите съкращения.
Коментари Харесай

Над 10 000: Мета уволнява служители от техническите екипи

Компанията-майка на Фейсбук - Meta Platforms, продължава с всеобщите съкращения. Този път засегнатите са инженери и софтуерни екипи, оповестява Reuters. А повода: част от напъните на основния изпълнителен шеф Марк Зукърбърг да усъвършенства изпадналия в рецесия и финансова накърнимост бизнес, който да се издигне още веднъж тази година.

Припомняме, че през март Meta стана първата огромна софтуерна компания, която разгласи втори кръг всеобщи съкращения на чиновници, който би трябвало да се състои на три съществени стадия в границите на няколко месеца и ще засегне 10 000 чиновници.
 За Meta, Microsoft и Disney метавселената се оказва (много) безценен неуспех
За Meta, Microsoft и Disney метавселената се оказва (много) безценен неуспех

Компаниите към този момент не имат вяра, че виртуалните светове са бъдещето на интернет

Новите уволнения, въпреки и предстоящи, провокираха терзания измежду чиновниците на Meta. Те бяха тематиката на най-популярните въпроси, оповестени във вътрешен конгрес на компанията на 19 април, преди идна среща със чиновниците.

" Разбихте духа и увереността в управлението на доста чиновници със мощно показване, които работят интензивно. Защо да оставаме в Meta? ", написа един от чиновниците, представен от Reuters.
 Снимка 595335
Източник:

Въпросът ме у обвързван с коментар на Марк Зукърбърг от2022 година, в който той приканва чиновниците да работят " по-усърдно, с цел да отговорят на провокациите пред бизнеса на компанията-майка на Фейсбук и Instagram.

Първият кръг от съкращения в Meta засегна над 11 000 души, или 13% от работната мощ по това време и предшестваше съкращенията в други огромни софтуерни компании, които се разделиха с хиляди чиновници след взрива по време на пандемията на цифровата реклама и облачните услуги.

С преструктурирането Meta се отхвърля и от планове с по-нисък приоритет и понижава пластовете при ръководителите на приблизително равнище.
 Фейсбук става (и) заплатен: Ето за какво
Фейсбук става (и) заплатен: Ето за какво

Социалните платформи на Meta стартират най-опасния опит в историята си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР