Компанията-майка на Facebook-Meta Platforms, иска да таксува европейците с около

...
Компанията-майка на Facebook-Meta Platforms, иска да таксува европейците с около
Коментари Харесай

Facebook и Instagram могат да станат платени в Европа

Компанията-майка на Facebook-Meta Platforms, желае да таксува европейците с към €10 на месец за премиум месечни абонаменти , в случай че те не желаят платформите да употребяват тяхната цифрова активност за реклами, предава Reuters.

Предложението на Meta е за навигиране в разпоредбите на Европейски Съюз, които заплашват да лимитират способността на компанията да демонстрира на потребителите персонализирани реклами, без първо да изиска единодушието на потребителя.

Така се губи един главния източник на доходи , заради което идва и потребността от заплатен абонамент.
 Meta приключва контракти с главен собствен медиатор за онлайн рекламата в Източна Европа
Фейсбук приключва свои контракти с медиатор, който го съставлява и у нас

Промяната към този момент е доказана за 2 пазара

Компанията-майка на Фейсбук назовава новия проект SNA или абонамент без реклами. Той би трябвало да даде на потребителите избор сред това да продължат да имат безвъзмезден достъп до Instagram и Фейсбук с персонализирани реклами или да заплащат за версии на услугите без никакви реклами.
 Снимка 595332
Източник:

Премиум абонаментът е предопределен да постави завършек на опасенията, които Европейски Съюз има за поверителността да данните и рекламите .

От Meta водят дейна борба с европейските регулатори поради хипотетични нарушавания на поверителността, обвързвана с нейните услуги. Преобладаващата част от рецензиите са свързани точно с таргетирането на реклами и непозволения трансфер на данни.

Наскоро Комисията за отбрана на данните на Ирландия санкции компанията на Марк Зукърбърг с $1,3 милиарда . Причина за огромната санкция е шерването на информация за европейски консуматори със сървъри в Съединени американски щати.
 Meta построява AI модел, противник на най-мощния досега
Meta построява AI модел, противник на най-мощния досега

Компанията построява и центрове за данни, нужни за основаването на система от такова високо ниво
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР