Компанията-майка на Facebook - Meta Platforms Inc трябва да подобри

...
Компанията-майка на Facebook - Meta Platforms Inc трябва да подобри
Коментари Харесай

Акционер призовава Зукърбърг да свие разходите за метавслената

Компанията-майка на Фейсбук - Meta Platforms Inc би трябвало да усъвършенства своята доходност посредством редуциране на работни места и финансови разноски. Това съобщи един от акционерите ѝ Altimeter Capital Management в понеделник в отворено писмо до основния изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг, съобщи Ройтерс.

Компанията загуби доверието на вложителите, откакто усили разноските и насочи напъните си към така наречен метавселена, показват от софтуерно фокусираният хедж фонд с дял от 0,1% във компанията. От Altimeter Capital Management предложиха проект от три стъпки за разрешаване на този проблем.

Според Altimeter свободните парични потоци на Meta може да се удвоят до 40 милиарда $, в случай че тя редуцира най-малко 20% от личния състав си, понижи финансовите разноски с 5 милиарда $ до 25 милиарда $ годишно и ограничи годишната инвестиция в метавселената до 5 милиарда $ вместо сегашните 10 милиарда $.

Meta похарчи милиарди и нае хиляди чиновници по целия свят, с цел да построи метавселената - виртуален свят, в който хората могат да работят и играят чрез аватари. За задачата се употребяват технологии за разширена и виртуална действителност, които да създадат метавселената по-реалистична.

За момента обаче упоритостите на Meta не дават плодове, като  отделът Reality Labs, който работи върху технологиите за разширена и виртуална действителност, непрестанно регистрира зашеметяващи загуби. Само за първите шест месеца на годината отделът калкулира 5,8 милиарда $ загуби.

Altimeter предизвестява, че такива големи вложения „ в незнайно бъдеще са супер огромни и ужасяващи, даже по стандартите на Силициевата котловина “.

Meta Platforms, която би трябвало да регистрира резултати за третото тримесечие в сряда след затварянето на борсовата търговия, е отказала коментар за Ройтерс.

През юни компанията за обществени медии понижи проектите си за наемане на нови служитлеи с най-малко 30%, като Зукърбърг предизвести чиновниците да се приготвят за стопански спад.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР