Компанията Match Group, която ръководи някои от най-известните онлайн платформи

...
Компанията Match Group, която ръководи някои от най-известните онлайн платформи
Коментари Харесай

Акциите на Match Group нараснаха с 3,5% заради добрите тримесечни резултати

Компанията Match Group, която управлява някои от най-известните онлайн платформи за запознанства, регистрира по-високата от предстоящата облага и продажби през последното тримесечие, което стана мотив акциите на компанията да набъбнат с 3,5%.

Базираната в Далас компания, която ръководи уеб страниците Tinder, Hinge, Match.com и OkCupid, регистрира тримесечни доходи в размер на 498 милиона $, растеж от 18% на годишна база. Прогнозите бяха за сред 480 и 490 милиона $.

За третото тримесечие, което към този момент е в ход, Match Group предвижда доходи от 535 до 545 милиона $.

По данни на компанията междинният брой на клиентите на другите платформи за запознанства е повишен до 9,1 милиона от 7,7 милиона за същия интервал през 2018 година, написа Bloomberg.

Най-популярното приложение на компанията - Tinder - е спечелило нови 1,5 милиона нови консуматори единствено за интервала на второто тримесечие. Така хората, употребяващи услугите на платформата, към този момент са 5,2 милиона. Очакванията на компанията са за още 400 000 нови консуматори през третото тримесечие и 1,6 милиона за цялата година.

Изтеглянията на приложението Hinge пък са нарастнали с повече от 3 пъти през второто тримесечие спрямо резултатите от преди година. Платформата е почнала да се популяризира мощно освен в огромните градове на Съединени американски щати, само че и в по-малките такива.

Match Group стартира и интензивно да се уголемява с други райони по света като Латинска Америка, Япония, Южна Корея и Индия, с концепцията да доближи до локалния пазар, където имало евентуални 600 милиона нови консуматори.

Гигантът в платформите за запознанства регистрира чист приход за второто тримесечие в размер на 128 милиона $, или 43 цента за акция. Това е с 3,42% по-малко по отношение на същия интервал на предходната година, до момента в който анализаторите на FactSet чакаха облага от 40 цента за акция.

Отчетената облага преди лихви и налози е в размер на 203,5 милиона $, което е с 15,93% повече по отношение на миналогодишното второ тримесечие.

За цялата година Match Group чака облага преди лихви и налози от 770 до 800 милиона.

Платформата Match.com също бележи мощни резултати макар мощната конкуренция. Най-силен резултат върху салдото на платформата оказа Фейсбук, откъдето оповестиха, че също влизат в бизнеса със запознанства. По данни на софтуерния колос се чака скоро в 19 страни да бъде стартирано приложението " Secret Crush ", в което консуматори ще могат да изброяват по 9 другари или другари на другари, към които имат " сантиментален интерес ". Ако има съвпадения в описите, същите ще бъдат уведомявани от приложението. Това докара до спад в акциите на Match с 22% за ден, само че по-късно спадът беше наваксан. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР