Компанията „Мастъркард” продали на технологичния гигант „Гугъл” данни за клиентите

...
Компанията „Мастъркард” продали на технологичния гигант „Гугъл” данни за клиентите
Коментари Харесай

„Блумбърг”: „Мастъркард” продали на „Гугъл” данни за клиенти си с цел по-ефективна реклама

Компанията „ Мастъркард” продали на софтуерния колос „ Гугъл” данни за клиентите си от Съединените щати за по-ефективна реклама, написа „ Блумбърг”. Изданието е удостоверило информацията за договорката с четири самостоятелни източника, два от които са работили директно по договорката сред двете компании.

До момента няма публични данни за подписване на каквото и да било съглашение сред двете компании.

Според „ Блумбърг” от компанията за заплащания с карта, чиито артикули се употребяват в целия свят, е продала данните, които демонстрират какво са купували техните клиенти за последната една година. От своя страна „ Гугъл” сравнили тези данни с онлайн рекламите, с цел да създадат по-точна преценка дали те в действителност са повлияли върху продажбите.

Равносметката и получените данни са налични за част от рекламодателите в „ Гугъл”.

Снимка: Reuters

Клиентите на „ Мастъркард” по този начин и не са известени, че данните им се продават и употребяват от други компании, което повдига въпроси за поверителността на тази информация, показват от „ Блумбърг”.

Според източниците на изданието „ Гугъл” платили милиони долари за тези данни, като част в договорката влизало също софтуерният колос да дава част от приходите от реклама на „ Мастъркард”. Говорител на „ Гугъл” декларирал за „ Блумбърг”, че сходно съглашение няма.

Говорителят прецизира, че всичките им принадлежности, предоставени на рекламодатели за потребление, са предпазени и данните в тях няма по какъв начин да бъдат употребявани от трети лица.

От „ Блумбърг” показват, че е допустимо това да не е единствената договорка сред „ Гугъл” и компании за кредитни карти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР