Компанията Mars ще пусне 4 нови марки на българския пазар

...
Компанията Mars ще пусне 4 нови марки на българския пазар
Коментари Харесай

Компанията Mars ще пусне 4 нови марки на българския пазар през 2019 г.

Компанията Mars ще пусне 4 нови марки на българския пазар през идващите 12 месеца. Това заяви на конференция представителят за България на международния производител на шоколадови десерти Предраг Милинчич.

Марката шоколади Maltesers ще се появи в магазините до месец, а след нея ще излезе и храната за домашни любимци Perfect Fit. До края на годината ще бъде пуснат нов тип дъвки и хигиенични артикули за котки.

По думите на Милинчич компанията държи 88% от пазара на дъвки в България, нарастването на продажбите на бонбоните M&M’s е с една четвърт през предходната година, а на храни за кучета и котки - с над 10%. Продуктите й се популяризират посредством 40 хиляди търговски обекта в страната.

Компанията Mars, която е фамилно дружество, има над 115 марки като в огромна степен е разпознаваема посредством тях, а не посредством фамилното име на притежателите, разяснява Милинчич. Най-известните на българския пазар са Snickers, Twix, Pedigree, Whiskas, Orbit, Uncle Ben`s.

В отговор на въпрос на " Дневник " представителят на международния производител съобщи, че компанията не ползва двойни стандарти и това, което се предлага на българския пазар, има същите съставки, както на немския. Шоколадовите артикули, внасяни в България, се създават в Полша и Холандия, а продуктите за домашни любимци - в Унгария.

Семейство Марс е предоставило 1 милиарда $ на Организация на обединените нации за планове за стабилно развиване, битка с бедността и климатичните промени. Сто % от интервенциите на Mars в Съединени американски щати и Англия се зареждат от възобновимо електричество. Като резултат се регистрира 10% спад на парниковите излъчвания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР